Yabancı çoban istihdamı için başvurular başladı

Yabancı Çobanlar İçin Çalışma İzni Başvuruları Başladı

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, yabancı uyruklu çobanlar için çalışma izni başvurularının artık alınmaya başlandığını duyurdu. Çelik, “İhtiyaç karşılanamadığında, tecrübeli yabancı çobanlara çalışma izni imkanı sağlanması, sektöre can suyu olacak bir uygulamadır.” dedi.

Nihat Çelik, yaptığı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çoban sorununa yönelik ortak çalışmalarına destek verdiklerini belirtti.

Çözüm odaklı toplantılarda konuları detaylıca ele aldıklarını ve çözüm önerilerini paylaştıklarını vurgulayan Çelik, yapılan çalışmaların olumlu sonuçlar verdiğini söyledi.

Çelik, yabancı çobanlar için çalışma izni başvurularının 12 Haziran itibarıyla kabul edilmeye başlandığını hatırlatarak, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü tarafından ‘Hayvancılık İşletmelerinde İstihdam Edilecek Çoban ve Hayvan Bakıcıları için Çalışma İzni Süreçleri’ başlıklı kılavuz yayımlandı. Bu adım, sektördeki ihtiyaçları karşılamak adına değerli bir adımdır.” dedi.

Yabancılar arasında en az 6 aylık ikametgahı bulunanların veya yurt dışından çalışmak için Türkiye’ye gelecek olan yabancıların işletmeler tarafından çalışma izni başvurusunda bulunabileceğini belirten Çelik, başvuruda bulunacak işletmelerin en az 200 küçükbaş hayvana sahip olması gerektiğini ve her bir katı için en fazla 3 yabancı çobana izin verildiğini ekledi.

Çelik, çoban sorununa çözüm getirecek olan “İşgücü Uyum Programı”nın hayata geçirilmesinin önemine vurgu yaparak, programın acilen uygulanması gerektiğini ifade etti.

Related Posts

Sanal POS çözümüyle dijitalleşme için katkı

VakıfBank iştiraki olarak kurulan VakıfPayS, hız, verimlilik ve güvenlik odağında geliştirdiği yenilikçi sanal POS çözümleriyle ödeme hizmetleri deneyiminde müşteri memnuniyetini önceliklendirdiğini duyurdu.

Başkasına ait POS cihazının kullanılmasını engellemeye yönelik ek önlemler geliyor

Basit usule tabi mükellefler, toptancılar gibi mecburiyet dışında bırakılanlar hariç olmak üzere perakende mal ve hizmet satışı yapan mükelleflerin de yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanmaları ya da güvenli mobil ödeme sistemine dahil olmaları zorunlu olacak.

Yaz beklentiyi karşılamadı, gözler sonbahara çevrildi

Yaz sezonunda beklenen hareketliliği yakalayamayan turizm sektörü, yüksek fiyatlar nedeniyle yavaşlayan iç pazardan umudu sonbahar aylarına taşıdı. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, tatil döneminin eylül-ekime kaydığını vurgularken, yerli turistin yüksek fiyatlar nedeniyle yurt dışına yöneldiğini açıkladı.

Ankara, 2026 Türk Dünyası Turizm Başkenti seçildi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ankara’nın 2026 Türk Dünyası Turizm Başkenti seçildiğini açıkladı.

Bakan Şimşek, Londra’da konuştu: Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azaldı

Bakan Şimşek, Londra’da yatırımcılarla yaptığı temaslarda “Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azalmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

Askerin ‘omuzdaşı’ oldu: 3 ülkede kullanımda yenileri için görüşülüyor! Tehdidi tespit edip sınıflandırıyor, askeri uyarıyor

Lazer güdümlü tehditleri tespit eden ve operatörlere yön bilgisi sunan sistemler geliştiren Türk savunma sanayisi şirketi Nero Endüstri, zırhlı araçların ardından personelin güvenliğini artırmak için geliştirdiği teknolojinin geldiği güncel durumu …