Uzmandan ‘soğuk kahve’ uyarısı: Vücuttan su atımını hızlandırdığını

Yaz Aylarında Beslenme ve Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Dermatoloji Uzmanı Dr. Makbule Dündar ve Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nden Diyetisyen Asya Naz Al’dan Yaz Aylarında Beslenme ve Cilt Bakımı Tavsiyeleri

Yaz aylarında güneşin etkilerinden korunmanın ve cilt sağlığının korunmasının önemi hakkında bilgi veren Dermatoloji Uzmanı Dr. Dündar, güneş kremleri ve nemlendiricilerin düzenli kullanımının önemine vurgu yaptı. Diyetisyen Al ise yazın artan sıvı kaybını dengelemek için su ve mineral desteğinin hayati olduğunu belirtti. Her iki uzman da beslenme düzenine dikkat etmenin ve cilt-saç sağlığını korumanın uzun vadede pek çok sağlık sorununu önleyebileceğine işaret etti.

”Cildinizi Güneşten Koruyun, Nemlendirmeyi Unutmayın”

Dr. Makbule Dündar, yaz aylarında güneş ışınlarının cilt için zararlı olabileceğine dikkat çekerek, güneş alerjisi, leke oluşumu gibi durumlar için en az SPF 50 koruma faktörlü güneş kremlerinin kullanılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, cilt kanseri öyküsü olan kişilerin UVA ve UVB ışınlarına karşı etkili güneş koruyucular seçmeleri gerektiğini belirtti.

”Günde En Az 2-3 Litre Su İçilmeli”

Dr. Dündar, yaz aylarında nemlendirici kullanımının ihmal edilmemesi gerektiğini ve cildin neme ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Likit nemlendiricilerin tercih edilmesi gerektiğini belirten uzman, aynı zamanda günde en az 2-3 litre su içilmesi gerektiğini söyledi ve retinoik asit içeren ürünlerin güneş hassasiyetini artırabileceğine dikkat çekti.

”Saçlarınıza Özel Yaz Bakımı Uygulayın”

Dr. Dündar, güneş, deniz ve havuzun saç sağlığını olumsuz etkileyebileceğine değinerek, yaz aylarında saç bakımına özen gösterilmesi gerektiğini söyledi. Bitkisel yağlarla yapılan bakımların faydalı olabileceğini belirten uzman, saç dökülmeleri için glikan ve protein takviyelerinin kullanılabileceğini önerdi.

”Vücut Isısının Artmasıyla Su Kaybı Da Artıyor”

Diyetisyen Asya Naz Al, yaz aylarında vücut ısısının artmasıyla beraber sıvı kaybının da arttığını belirterek, günde en az 2.5-3 litre su içilmesi gerektiğini söyledi. Su içmekte zorlanan kişilere tatlandırılmış su öneren Al, aynı zamanda terleme ile kaybedilen minerallerin yerine konulması için mineral suyu tüketilmesini önerdi.

”Tatlı Meyvelerde Porsiyon Kontrolüne Dikkat”

Diyetisyen Al, meyve ve sebze tüketiminin önemine değinerek, özellikle yüksek şeker içeren meyvelerde porsiyon kontrolünün önemli olduğunu belirtti. Karpuz gibi meyvelerle birlikte peynir tüketmenin kan şekerini dengede tutabileceğini söyleyen Al, bu sayede açlık hissinin azalacağını ifade etti.

”Fast Food Tarzı Gıdalardan Uzak Durun”

Diyetisyen Al, sindirim sisteminin yaz aylarında daha fazla zorlandığına değinerek, yağlı ve fast food gıdalardan uzak durulması gerektiğini belirtti. Probiyotik içerikli gıdaların sindirimi kolaylaştırabileceğini belirten Al, salatalara sirke eklemenin lezzeti artırabileceğini ve sindirimi destekleyebileceğini söyledi.

”Soğuk Kahveye Dikkat, Su Tüketimini Artırın”

Al, yaz aylarında gazlı içecek ve soğuk kahve tüketiminin artabileceğini belirterek, bu tür içeceklerin vücuttan su atımını hızlandırabileceğine dikkat çekti. Şekersiz veya sadece sütle hazırlanmış soğuk kahvelerin tercih edilmesi gerektiğini belirten Al, bu tür içeceklerin her bardağı için bir bardak su tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Bütün uzmanlar aynı şeyi söylüyor! 1 bardağı boğaz ağrısını alıp götürüyor

İster soğuk algınlığınız olsun ister mevsimsel alerjilerle mücadele ediyor olun, boğaz ağrısıyla uğraşmak can sıkıcı bir durum olabilir. Sıcak sıvılar tahrişi hafifletmeye yardımcı olabileceğinden, yaygın bir çözüm sıcak çay içmekten geçer. Ancak kesin bir çözüm arıyorsanız size nokta atışı bir çay önereceğiz. İşte boğaz ağrısını alıp götüren o çay!

Her 3 çocuktan biri alerjik! Sabahları bu saatlerde dışarıya çıkarmayın

Burun akıntısı, sık sık hapşırmak, gözlerde kızarıklık ve kaşıntı… İlkbaharın gelmesiyle birlikte canlanan doğa hepimizi mutlu ediyor, ancak bir de polenler olmasa. Çocuk Alerjisi Uzmanı Prof. Dr. Feyzullah Çetinkaya, çocuklarda bahar alerjisine karşı 7 etkili önlemi anlattı.

Kansızlığa çareyi asırlar önce bulmuşlar! Osmanlı hekimlerinin gizli silahı, demir iksiri

Demir, vücudumuzun sağlıklı bir şekilde çalışması için vazgeçilmez bir mineraldir. Kansızlıktan yorgunluğa, bağışıklık sisteminin zayıflamasından cilt sorunlarına kadar birçok sağlık sorununun temelinde demir eksikliği nedeniyle gelişebiliyor. Antik Yunan’dan Osmanlı hekimlerine, Hipokrat’tan Galen’e kadar pek çok bilge doktor, demir açısından zengin besinleri ‘doğal ilaç’ olarak görmüş. İşte o faydalı besinler.

‘Aile Sağlığı Merkezleri depreme hazır mı?’

Aile Sağlığı Merkezlerinin (ASM) depreme dayanıklılığına ilişkin açıklama yapan Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük, “ASM’leri merkeze alan hiçbir ciddi yeniden yapılandırma çalışması yapılmadı. Bu ihmalin faturası çok ağır olabilir” dedi.

Deprem travmasının sessiz etkisi: Çocuklarda gerileme gözlenebilir

Prof. Dr. Zeynep Şimşek, deprem gibi travmatik süreçlerin ardından bazı çocuklarda duygusal ve davranışsal gerilemeler görülebileceğini, bu durumun geçici olduğunu belirtti.

Uykuya dalamayanlar mışıl mışıl uyuyacak! İlaca gerek kalmıyor, 2 kelime yeter

Uykusuzluk, ne yazık ki yaşamın en yaygın sorunlarından biridir. Yatağa yattığınızda gözlerinizi kapatsanız da zihniniz bir türlü sakinleşmeyebilir. Bu durum, sadece yorgun bir bedenle değil, uykuya direnen bir beyinle de mücadele ettiğiniz anlamına gelir. Birçok kişi bu sorunu çözmek için uyku haplarına başvururken, doğal ve etkili bir yöntem sosyal medyada sağlık tavsiyeleriyle tanınan acil servis doktoru Dr. Joe tarafından öneriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir