Üsküdar’da “Umuda Pedal” etkinliği düzenlenecek

Üsküdar Belediyesi, Görme Engellilere Destek Oluyor: Umuda Pedal Etkinliği

Üsküdar Belediyesi, görme engelli bireylerin daha çok Braille alfabesiyle hazırlanan kabartma kitap okumasına destek olmak amacıyla “Umuda Pedal” etkinliği düzenliyor.

Belediye, Beyaz Baston Haftası’nda görme engellilere Braille alfabesiyle hazırlanan kabartma kitapların ulaştırılması için önemli bir projeye imza atıyor. TÜRGÖK ve Umuda Pedal Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilecek etkinlikte, bu kez bisiklet pedalları kabartma kitaplar için döndürülecek.

12 Ocak Pazar günü düzenlenecek etkinlik,

12 Ocak Pazar günü saat 10.00’da gerçekleşecek olan bisiklet sürüşü, Üsküdar İskele Meydanı’nda başlayacak. Katılımcılar, İskele ile Harem Meydanları arasında iki tur atarak toplamda 20 kilometrelik bir parkuru tamamlayacaklar. Etkinlik, İstanbul ve İzmir’de aynı anda gerçekleştirilecek.

11 yaşında görme yetisini kaybeden Gültekin Yazgan tarafından kurulan Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı (TÜRGÖK), Türkiye genelindeki görme engellilere kabartma kitaplar sağlıyor. Bu kitaplar, görme engellilerin eğitim ve kişisel gelişimlerine büyük katkı sağlıyor. Etkinlikten elde edilen bağışlar, kabartma kitap üretimi için TÜRGÖK tarafından kullanılacak. Üsküdar Belediyesi, bu projeyi destekleyerek görme engellilerin eğitim ve kişisel gelişimlerine daha fazla katkıda bulunmayı amaçlıyor. (DHA)


Komşular rahatsız olacak derken, opera yarışmasında birinci oldu; Güneş Uluçay Türkiye’de opera sanatçısı olmayı anlattı


Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – 2025’in ilk seçim anketinden çarpıcı sonuçlar: İki parti arasında 1,2 puan fark var, Meclis’e 4 parti girebiliyor

TIKLAYIN – DEM Partili Akdeniz Belediye Eş Başkanları ve 5 belediye meclis üyesi gözaltına alındı

TIKLAYIN – Mehmet Y. Yılmaz | Popülist bir sivil darbeye ne kadar hazırız?

TIKLAYIN – Ertuğrul Özkök: Neler oluyor neler; bir MOSSAD müdürü ve bir İranlı generalden gelen çarpıcı bilgiler

Acun Ilıcalı’nın “Hocamız bayılıyor” dediği ismin de bileti kesildi; Fenerbahçe’de yaprak dökümü

Spor yazarları, Kasımpaşa-Fenerbahçe maçını yorumladı: Gençlere “saygı” duymak, maçı zorlamamak, elbette kendi “şıklığını” taşıyor

Los Angeles yangını büyümeye devam ediyor: “Yıkımın etkisi atom bombası gibi”

Related Posts

Mine Nur Ala cinayetinde katil eşe ağırlaştırılmış müebbet

Ankara’da boşanma aşamasındaki eşi Mine Nur Ala’yı öldüren Emrah Ala’nın “eşe karşı tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı

CHP’li Yücel: ‘İzmir Barosu’nu göreve davet ediyorum’

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik düzenlenen operasyon sonrası CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel’den açıklama geldi.

İzmir’in Seferihisar ilçesindeki orman yangını nedeniyle bir mahalle tahliye edildi

İzmir’deki yangınlar devam ederken Seferihisar ilçesinde Atatürk Mahallesi güvenlik amacıyla tahliye edildi.

Emlakçı adam öğretmen karısını 6. kattan aşağı attı

Adana’da emlakçılık yapan Çağlar Gökgül (36), sosyal medyada tanışıp 21 gün önce evlendiği giyim öğretmeni eşi Dilek Gökgül’ü (31) oturdukları apartmanın 6. katındaki dairenin balkonundan atarak belden aşağısının felç kalmasına neden olduğu iddiasıyla tutuklandı.

İsrail siyasi mahkumların olduğu cezaevini vurmuştu: İran, yaşamını yitirenlerin sayısını açıkladı

İran, İsrail’in Tahran’da siyasi mahkumların tutulduğu Evin Cezaevi’ne 23 Haziran’da düzenlediği saldırıda 71 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio: İran’ın UAEA Başkanı Grossi’ye karşı tavrı kabul edilemez

ABD Dışişleri Bakanı Rubio: İran’ın UAEA Başkanı Grossi’ye karşı tavrı kabul edilemez