Redmi K80 Pro’nun öyle özellikleri var ki, gören aşık olacak

Redmi’nin bu ay K70 Ultra akıllı telefonunu tanıtması bekleniyor. Xiaomi’nin alt markası olan Redmi, K80 serisini Çin’de piyasaya sürecek. Geçtiğimiz hafta ortaya çıkan bir rapora göre, bu serideki Pro modelinin 3x telefoto lens ve ultrasonik parmak izi okuyucuya sahip olacağı belirtilmişti.

Bugün, ünlü sızıntı kaynağı Digital Chat Station, Redmi K80 Pro’nun 50MP 3x telefoto lens ile geleceğini doğruladı. Ayrıca, bu modelin 2K düz ekran ve Qualcomm’un yaklaşmakta olan Snapdragon 8 Gen 4 işlemcisi ile güçlendirileceğini belirtti. Tipster, telefonun 5500mAh batarya kapasitesi ve 120W hızlı şarj desteğine sahip olacağını da açıkladı. Bunun dışında, cihazla ilgili diğer detaylar hala gizemini koruyor.

Redmi K80 Pro, standart K80 ile birlikte piyasaya sürülecek. Önceki raporlara göre, standart K80 modelinde Snapdragon 8 Gen 3 yonga seti bulunacak. K80 de Pro model gibi 2K çözünürlükte ve 120Hz yenileme hızında düz OLED ekranla donatılacak. Pro modelinde olduğu gibi, K80’nin de bir telefoto kameraya sahip olup olmayacağı henüz net değil.

Ayrıca, her iki telefonun da yeni bir arka tasarım ile geleceği ve yeni bir cam malzeme kullanılacağı sızıntılar arasında yer alıyor. Geçen ayki bir rapor ise, bu yıl Redmi K70E’nin halefi olan K80E modelinin piyasaya sürülmeyeceğini ortaya koydu. Xiaomi’nin Redmi K serisini daha premium cihazlara odaklamak istediği bildiriliyor.

Lansman tarihine gelince, Xiaomi 15 serisi, Snapdragon 8 Gen 4 SoC ile güçlendirilen ilk cihaz olacak ve Ekim ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Redmi K80 serisinin ise Kasım ayında tanıtılması planlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx