New York borsası yükselişle açıldı

New York Borsası, Trump’ın İngiltere ile Ticaret Anlaşması Açıklamasının Ardından Yükselişte

New York borsası, ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD ile İngiltere arasında ticaret anlaşması sağlandığını duyurmasının ardından güne yükselişle başladı.

Açılışta Dow Jones endeksi 200 puanın üzerinde değer kazandı ve yüzde 0,55 artarak 41.341,55 puana ulaştı. S&P 500 endeksi yüzde 0,67 artışla 5.669,13 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 1,07 kazançla 17.927,09 puana çıktı.

Trump yönetiminin karşılıklılık esasına dayalı tarifeleri duyurmasından bu yana ilk anlaşma haberinin gelmesiyle pay piyasalarında pozitif seyir izleniyor.

ABD Başkanı Trump, sosyal medya platformu Truth Social hesabından dün akşam saatlerinde yaptığı paylaşımda, “saygın bir ülkenin” temsilcileriyle önemli ticaret anlaşmasına ilişkin bugün basın toplantısı düzenleneceğini duyurmuştu. Trump, bu sabah erken saatlerde yaptığı açıklamada da bu anlaşmanın İngiltere ile yapıldığını belirtti.

İngiltere ile yapılan anlaşmanın, duyurdukları “ilk büyük anlaşma” olduğunu kaydeden Trump, bu anlaşmanın ikili ilişkileri güçlendireceğini vurguladı.

Trump, müzakere aşamasındaki diğer birçok anlaşmanın da yakın zamanda duyurulacağını açıkladı.

İşletmelerin tarife kaynaklı belirsizliği nasıl yönettiğine dair daha fazla bilgi için bilançolar da yatırımcılar tarafından takip edilmeyi sürdürürken, restoran zinciri Krispy Kreme bu yıla ilişkin tahminlerini geri çeken son şirket oldu. Şirketin hisseleri yüzde 24’ün üzerinde değer kaybetti.

Trump yönetiminin, eski ABD Başkanı Joe Biden döneminden kalma yapay zeka çiplerinin ihracatına yönelik kısıtlamaları kaldırmaya hazırlandığına ilişkin haberler sonrası teknoloji şirketlerinin hisselerindeki yükseliş devam etti.

ABD’li çip üreticisi Nvidia’nın hisseleri yüzde 0,5 yükselirken, Intel’in hisseleri yüzde 2’nin, AMD’nin hisseleri de yüzde 3’ün üzerinde değer kazandı.

Makroekonomik veri tarafında ise ABD’de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı 3 Mayıs ile biten haftada 228 bine düşerek piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti. ABD’de tarım dışı iş gücü verimliliği de yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,8 ile beklentilerin üzerinde azalış kaydetti. (AA)

Related Posts

Motosiklet Kazasında 1 Ölü, 1 Yaralı

Uşak’ta refüje çarpan motosikletin sürücüsü yaşamını yitirdi, bir yolcu yaralandı.

Yunus Emre Vakfı Eski Başkanı Tutuklandı

Yunus Emre Vakfı’ndaki usulsüz işlemler nedeniyle eski başkan Şeref Ateş tutuklandı.

IDEF 2025’te 1400’den Fazla Firma Katılacak

TSKGV, IDEF 2025’te 1400’den fazla firmanın katılacağını açıkladı; etkinlikler ve hazırlıklar sürüyor.

Muhtarlarla Orman Yangınları Toplantısı

Eskişehir’de muhtarlarla yangın tedbirleri görüşüldü, su tankı dağıtım kararlaştırıldı.

Ankaragücü’nden Mahmut Tekdemir ile Yeni Sözleşme

MKE Ankaragücü, Mahmut Tekdemir ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Tecrübesiyle takıma katkı sağlayacak.

AA Şam muhabiri anons çektiği sırada Genelkurmay Başkanlığı binasında yeni patlamalar meydana geldi

İsrail savaş uçakları Suriye’nin başkenti Şam’da Genelkurmay Başkanlığı binasına yeni hava saldırıları düzenledi. Anadolu Ajansı Şam muhabiri Muhammed Karabacak, Şam’dan İsrail’in hava saldırılarıyla ilgili son durumu bildirdiği esnada Genelkurmay Başkanlığı binasında yeni patlamalar meydana geldi.