Malatya’da kayısı bahçelerinde hasar tespit çalışması yapılıyor

Malatya Valisi Seddar Yavuz, Zirai Don Zararlarını Değerlendirdi

Malatya Valisi Seddar Yavuz, zirai don nedeniyle ilgili kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Yavuz, zirai donun özellikle kayısı gibi birçok tarım ürününde zarara yol açtığını belirterek, “Zarar tespit çalışmaları sahada başlatıldı.” dedi.

Yavuz, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile görüşerek kentte meydana gelen durumu ilettiklerini ve Bakanın gerekli talimatları verdiğini ifade etti.

“Dün akşam yaşanan hadise olağanüstü bir durumdu. Bu durum sadece Malatya’yı değil, bölgeyi de oldukça etkiledi. Tarım ve Orman Bakanlığı, gece boyunca sadece Malatya’yı değil, diğer şehirleri de takip etti.” şeklinde konuşan Yavuz, Malatyalılara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kayısı Bahçelerinde İnceleme

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, zirai dondan etkilenen kayısı bahçelerinde inceleme yaparak durumu yerinde gözlemledi.

Er, “Malatya’da çok büyük bir zirai don felaketi yaşandı. Malatya merkezinde hava sıcaklığı sıfırın altına düşerek kayısı üretimini olumsuz etkiledi. Bu durum, Malatya’nın dünya kayısı ticaretindeki önemini sarsacak büyük bir darbe niteliğindedir.” ifadelerini kullandı.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan da afetin ciddiyetini vurgulayarak, “Dün gece itibariyle yaşanan soğuk hava dalgası nedeniyle ürün kaybı yaşandı. Malatya’nın 13 ilçesinde meyve kaybı ve ağaçlarda filiz kayıpları görülmektedir. Üreticilerimiz büyük mağduriyet yaşamaktadır.” şeklinde konuştu.

 

Related Posts

Küresel ticaret finansal istikrara yönelik risklerin başında geliyor

ABD Merkez Bankası (Fed), küresel ticaret, politika belirsizliği ve ABD’nin borcunun sürdürülebilirliğinin, finansal istikrara yönelik en önemli riskler olarak görüldüğünü bildirdi.

Trump’ın ticaret savaşları Almanya’yı vurdu: İhracat beklentisi 5 yılın dibinde

Almanya’da şirketlerin ihracat beklentisi, ABD Başkanı Donald Trump’ın ithalata getirdiği cezai vergilerin etkisiyle Nisan ayında son 5 yılın en düşük seviyesine geriledi. Ekonomistler, korumacı politikaların Alman ekonomisinde kalıcı zayıflığa yol açabileceği uyarısında bulunuyor.

Borsa güne yükselişle başladı – 25 Nisan 2025

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,20 yükselişle 9.510,14 puandan başladı.

VİOP’ta endeks kontratı güne yükselişle başladı – 25 Nisan 2025

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) BIST 30 endeksine dayalı nisan vadeli kontrat, güne yüzde 0,3 yükselişle 10.460,00 puandan başladı.

15 milyon dolar yatırım yaptı

İDO, 15 milyon dolarlık yatırımla filosuna 4 yeni arabalı vapur eklediğini duyurdu.

Çin’den Kocaeli’ne dev çıkarma! Binlerce araç havadan böyle görüntülendi

Çin’den dev gemiyle Kocaeli’deki Safiport Limanı’na getirilen binlerce araç havadan görüntülendi. Ortaya çıkan manzara dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir