İzmir’de Dinamik Şarjlı Elektrikli Otobüs dönemi başlıyor

İzmir’de Çevreci Elektrikli Otobüs Dönemi Başlıyor

İzmir’in troleybüs konusunda Türkiye’nin ilk kenti olduğunu belirten Başkan Tugay, çevreci ulaşım araçları olan troleybüslerin önemine vurgu yaparak, “2025 hedefimiz; şehrin karbon emisyonunu azaltmak, çevre sorunlarını çözmek ve İzmir’i geleceğe hazırlamak için büyük bir adım atmak olacak. İnanıyoruz ki, bunu başaracağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir ulaşım hedefleri doğrultusunda filosunu dinamik şarjlı elektrikli otobüsler ile güçlendirmeye hazırlanıyor. Bu yatırım için Fransız Societe Generale Bankası’ndan 80 milyon Euro’ya kadar kredi kullanılacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Fransız Societe Generale Bank Türkiye Müdürü Batu Çetin, kredi ön protokolünü Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir törenle imzaladılar. Törene; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Fransız Societe Generale Bankası Ülke Müdürü Batu Çetin, Societe Generale Bankası Genel Müdürü Deniz Aydos, ESHOT Genel Müdürü Övünç Özgen ve diğer bürokratlar katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Bugün attığımız bu adım, İzmir’in geleceğini daha yaşanabilir hale getirecek projelerden sadece biri. Hep birlikte İzmir’i daha güzel bir geleceğe taşıyacağız” dedi.

Başkan Tugay: Toplu Ulaşım Altyapısını Modernleştireceğiz

Dinamik Şarjlı Elektrikli Otobüs Projesi’nin, başkanlıkları döneminde gerçekleştirdikleri önemli çalışmaların bir sonucu olduğunu belirten Başkan Tugay, “İzmir’in toplu ulaşım altyapısını modernleştirecek ve temiz bir geleceğe yönelik vizyonumuzun en önemli adımlarından biri olan Dinamik Şarjlı Elektrikli Otobüs Projesi, çevreci, sürdürülebilir ve yaşanabilir bir İzmir’in inşasında kararlılığımızı gösteriyor” şeklinde konuştu.

Başkan Tugay, bu projenin geçmişle gelecek arasında köprü görevi gördüğünü belirterek, “İzmir, ESHOT’un T’si ile troleybüs konusunda Türkiye’nin öncü şehirlerinden biridir. Troleybüs, İzmir’in geçmişinde önemli bir yere sahiptir ve çevre dostu bir ulaşım aracıdır. Gelecekte hafif raylı sistemler ve metrolar hedefleniyor olsa da, troleybüslerin de önemli bir yere sahip olduğunu göz ardı etmemeliyiz” dedi.

Related Posts

Bakan Güler KKTC’nin Ankara Büyükelçisi Korukoğlu’nu kabul etti

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu’nu kabul etti. Görüşmede ikili savunma ilişkileri ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

ASEAN ve AB arasında stratejik ortaklık

Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) ve Avrupa Birliği (AB) üst düzey yetkilileri, iki blok arası stratejik ortaklığı güçlendirmeyi hedefliyor.

‘Milyarderlerin Arka Bahçesi’nde doğum günü cinayeti

Bahamalar’da “Milyarderlerin Arka Bahçesi” olarak anılan Harbour Adası açıklarında demirli süper yatta çalışan 20 yaşındaki mürettebat Paige Bell, makine dairesinde öldürülmüş halde bulundu.

Donald Trump tehdit savurmaya devam ediyor: “Davayı durdurmazsanız vergileri arttırırım”

Donald Trump’ın Brezilya’ya yönelik beklenmedik yüzde 50 gümrük vergisi tehdidi, küresel ticaret dengelerini alt üst ediyor. Bolsonaro davası ve bakır ithalatı üzerine yükselen gerilim, uluslararası arenada yeni bir ticaret savaşının sinyallerini …

Bakan açıkladı: 5 ilaç daha geri ödeme kapsamına alındı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 25 farklı kanser alt türüne karşı uygulanan 5 immünoterapi ilacının Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geri ödeme kapsamına alındığını açıkladı.

Grok’un uygunsuz paylaşımları Polonya’da X’in kapatılması ihtimalini gündeme getirdi

X’in yapay zeka motoru Grok’un uygunsuz paylaşımları Polonya’nın gündemine oturdu. Polonya hükümeti, ifade özgürlüğü kavramının yapay zeka aracı için geçerli olmadığını belirterek, X’in kapatılabileceğini bildirdi.