İsrail askerleri, savaş suçlarından tutuklanmamak için Hollanda’dan kaçtı

Gazze’de savaş suçu işleyen İsrailli askerlerini takip ederek ulusal ve uluslararası davalarda yargılanmalarını hedefleyen Hind Receb Vakfı’nın X hesabından yapılan açıklamaya göre, biri savaş suçlusu iki İsrail askeri tutuklanma endişesiyle Hollanda’nın başkenti Amsterdam’ı terk etmek zorunda kaldı.

Vakfın avukatları, 17 Şubat’ta Amsterdam’a gelen İsrail askerleri hakkında Gazze’de işledikleri savaş suçları nedeniyle yasal yollara başvurmak için harekete geçti.

Bazı kullanıcıların Amsterdam’a gelen İsrail askerlerinin fotoğraflarını vakfın sosyal medya hesaplarını etiketleyerek paylaşmasının ardından “İsraillilerin alarma geçtiği” ve söz konusu iki askeri Hollanda’dan “kaçırdığı” aktarıldı.

Hind Receb Vakfı, İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’ye süren saldırılarında işlenen “savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar” nedeniyle İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar hakkında ülkeyi ziyareti öncesinde tutuklama emri çıkarılması talebiyle Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) resmi şikayette bulunmuştu.

Gazze’de savaş suçu işledikleri belirlenen çok sayıda İsrail askeri, Brüksel merkezli Hind Rajab Vakfı tarafından tespit edilmiş, İtalya ve Brezilya gibi bulundukları ülkelerin yetkililerinden bu kişilerin tutuklanması istenmişti.

İsrailli yedek asker Yuval Vagdani, yetkililerin 3 Ocak’ta soruşturma başlattığını öğrenmesi üzerine tatil için gittiği Brezilya’dan Arjantin’e kaçmıştı.

Adını 6 yaşındayken İsrail askerlerince katledilen Filistinli kızdan alan Hind Receb Vakfının merkezi, Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunuyor.

Related Posts

Kocaeli’de sokak ortasında dehşet: Baba ve oğlu öldürüldü

Kocaeli’de alacak-verecek meselesi yüzünden çıkan kavgada baba ve oğlu öldürüldü.

AKP’li Güler’i çileden çıkaran soru: ‘Ya bir önce teşekkür edin!’

AKP Grup Başkanı Güler, basın toplantısında gazetecilerin zeytinliklerle ilgili sorusuna çok sinirlendi.

Cumhuriyetçiler ve Demokratlar anlaştı: B-2’ler İsrail yolcusu mu?

ABD’deki Cumhuriyetçi Parti ve Demokrat Parti milletvekilleri, İran’daki 3 büyük nükleer tesisi vuran B-2 bombardıman uçaklarının ve sığınak delici bombaların İsrail’e verilmesi için yasa tasarısı önerdi.

Öğretmenler Bakanlık önünden Yusuf Tekin’e çağrı yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı önünde Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyesi eğitimciler tarafından yapılan açıklamada, “Sayın Bakan’ın eğitimin özelleşmesine ilişkin isteklerine karşılık alanda bekleyen yüz binlerce öğretmen bu özelleşme içinde bir yıl daha ucuz iş gücü olarak görülemez” denildi.

Trump’tan New York ön seçimlerini kazanan Mamdani hakkında açıklama: Şehri bu komünist delinin mahvetmesine izin vermeyeceğim

Trump’tan New York ön seçimlerini kazanan Mamdani hakkında açıklama: Şehri bu komünist delinin mahvetmesine izin vermeyeceğim

Mine Nur Ala cinayetinde katil eşe ağırlaştırılmış müebbet

Ankara’da boşanma aşamasındaki eşi Mine Nur Ala’yı öldüren Emrah Ala’nın “eşe karşı tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı