Erdoğan’a 69.598 TL, Şimşek’e 33.258 TL emekliye 1.969 TL zam

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Şimşek’e Zam Müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2025 yılı bütçe yasası kapsamında kendi maaşına yüzde 30 oranında zam yapıldığını duyurdu. Bu zam sayesinde Erdoğan’ın brüt maaşı 55 bin lira artarak 183 bin liradan 238 bin liraya yükseldi. Ayrıca, Erdoğan’a normal maaşının yanı sıra Başbakan emeklisi aylığı da veriliyor. Yapılan zamla birlikte Erdoğan’ın emekli aylığı da 14 bin 598 lira artış göstererek 126 bin 499 liradan 141 bin 97 liraya çıktı.

Bu gelişmeyle Erdoğan’ın aylık geliri 69 bin 598 lira artarak 379 bin 97 liraya yükseldi. Erdoğan’ın normal brüt maaşına yılda bir kez, emekli aylığına ise iki kez zam yapılmaktadır. Benzer şekilde, Bakan Şimşek de emekli, memur ve asgari ücretlinin üzerinde zam almıştır. Şimşek’in bakan maaşı 19 bin 908 lira, emekli aylığı ise 13 bin 350 lira artmıştır.

Şimşek’in Aylık Geliri de Artış Gösterdi

Bu gelişmeyle, Şimşek’in aylık geliri 33 bin 258 lira artarak 321 bin 457 liraya yükseldi. Yeni zamlarla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aylık geliri 69 bin 598 TL, Bakan Şimşek’in geliri 33 bin 258 lira arttı. En düşük emekli aylığı alan bireyin aylık geliri ise bin 969 lira artarak yükseldi. Dolayısıyla, Erdoğan’ın aldığı zam, 35 emeklinin toplam aldığı zam miktarını aşmış durumda. Şimşek’in maaş zammı da yaklaşık 17 emekli maaş zammına denk gelmektedir. Erdoğan’ın maaşı 26, Şimşek’in maaşı ise 22 emekliye tekabül etmektedir.

Related Posts

Başkasına ait POS cihazının kullanılmasını engellemeye yönelik ek önlemler geliyor

Basit usule tabi mükellefler, toptancılar gibi mecburiyet dışında bırakılanlar hariç olmak üzere perakende mal ve hizmet satışı yapan mükelleflerin de yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanmaları ya da güvenli mobil ödeme sistemine dahil olmaları zorunlu olacak.

Yaz beklentiyi karşılamadı, gözler sonbahara çevrildi

Yaz sezonunda beklenen hareketliliği yakalayamayan turizm sektörü, yüksek fiyatlar nedeniyle yavaşlayan iç pazardan umudu sonbahar aylarına taşıdı. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, tatil döneminin eylül-ekime kaydığını vurgularken, yerli turistin yüksek fiyatlar nedeniyle yurt dışına yöneldiğini açıkladı.

Ankara, 2026 Türk Dünyası Turizm Başkenti seçildi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ankara’nın 2026 Türk Dünyası Turizm Başkenti seçildiğini açıkladı.

Bakan Şimşek, Londra’da konuştu: Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azaldı

Bakan Şimşek, Londra’da yatırımcılarla yaptığı temaslarda “Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azalmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

Askerin ‘omuzdaşı’ oldu: 3 ülkede kullanımda yenileri için görüşülüyor! Tehdidi tespit edip sınıflandırıyor, askeri uyarıyor

Lazer güdümlü tehditleri tespit eden ve operatörlere yön bilgisi sunan sistemler geliştiren Türk savunma sanayisi şirketi Nero Endüstri, zırhlı araçların ardından personelin güvenliğini artırmak için geliştirdiği teknolojinin geldiği güncel durumu …

En zengin başbakandı seçimde yenildi; bankaya müdür oldu

İngiltere’nin eski başbakanı Rishi Sunak seçimi kaaybetmesinin ardından Goldman Sachs’ta müdür olarak işe başladı.