En fazla aylık reel getiri külçe altında oldu

TÜİK, Şubat Ayında Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranlarını Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayına ilişkin finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını paylaştı. Şubatta, aylık en yüksek reel getiri oranı külçe altında görüldü. Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 7,92, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 7,76 seviyesinde gerçekleşti.

Yatırım araçlarından mevduat faizi (brüt) Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 1,16, Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) yüzde 0,63 ve avro yüzde 0,26 oranlarında yatırımcısına reel getiri sağlarken, dolar yüzde 0,29 ve BIST 100 endeksi yüzde 4,18 oranlarında yatırımcısına zarar ettirdi.

TÜFE ile indirgendiğinde ise mevduat faizi (brüt) yüzde 1,01, DİBS yüzde 0,48 ve avro yüzde 0,12 seviyelerinde yatırımcısına reel getiri sağlarken, dolar yüzde 0,44 ve BIST 100 endeksi yüzde 4,32 seviyelerinde kayıplara neden oldu.

DİBS, üç aylık değerlendirmede en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu. Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 6,5, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 3,7 seviyelerinde gerçekleşti.

Aynı dönemde avro, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 2,59, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 5,15 seviyelerinde kayıplara neden olan yatırım aracı olarak öne çıktı.

Altı aylık değerlendirme sonuçlarına göre külçe altın, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 15,79, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 7,58 oranlarında en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu. Aynı dönemde BIST 100 endeksi, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 10,1, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 16,47 seviyelerinde yatırımcısına zarar ettiren yatırım aracı olarak belirlendi.

Yıllık Bazda Külçe Altın Yatırımcısına En Yüksek Reel Getiriyi Sağladı

Finansal yatırım araçlarının yıllık bazda değerlendirilmesinde külçe altın, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 32,34, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 19,17 oranlarında en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olarak öne çıktı.

Yıllık bazda, mevduat faizi (brüt) Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 8,31, DİBS yüzde 2,78 seviyelerinde yatırımcısına reel getiri sağlarken, dolar yüzde 6,16, avro yüzde 9,47 ve BIST 100 endeksi yüzde 14,18 seviyelerinde yatırımcısına zarar ettirdi.

TÜFE ile indirgendiğinde mevduat faizi (brüt) yüzde 2,47, DİBS yüzde 7,45 seviyelerinde gerçekleşirken, dolar yüzde 15,5, avro yüzde 18,48 ve BIST 100 endeksi yüzde 22,73 seviyelerinde yatırımcısını zarara uğrattı.

Related Posts

Haşhaş alım satımında yetkili değişti

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile haşhaş kapsülü ve tohumunun alım-satım süreçlerinde yetki artık Toprak Mahsulleri Ofisi’nde olacak. Fiyat ve miktar belirleme ile ilgili kararlar, Hazine ve Maliye Bakanlığı görüşü alınarak belirlenecek.

Dolar/TL’de son durum ne oldu? (16 Mayıs 2025)

Dün düşüş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü bir önceki kapanışının yüzde 0,2 altında 38,7060’tan tamamladı. Dolar/TL, bugün saat 09.10 itibarıyla yüzde 0,4 yükselişle 38,8560 seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,8 artışla …

Düğün sezonu öncesi ‘sahte altın’ uyarısı: Kuyumculara ‘barkod ile takip’ sistemi geliyor

Altın fiyatlarındaki düşüş sürerken kuyumcular özellikle düğün sezonu öncesinde ‘sahte altın’ uyarısında bulundu.

Bulgaristan’da ihracat düşerken iç talepte artış yaşandı

Bulgaristan Ulusal İstatistik Enstitüsü’nün öncü verilerine göre, ülke ekonomisi 2025 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3.1 büyüdü. Bu oran, 2024’ün son çeyreğinde kaydedilen yüzde 3.4’lük iki yılın en yüksek büyüme …

Ev kadınları için emeklilik hazırlanıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İstanbul’da kiralarda deprem etkisi: ‘Büyükçekmece ve Küçükçekmece’ye hiç talep yok’

İstanbul’da deprem hareketliliği yaşanması, konut fiyatlarında da bölgeler değişimleri ortaya çıkardı. Son depremlerin Büyükçekmece, Silivri açıklarında meydana gelmesi sonrası emlak uzmanları “Özellikle Büyükçekmece ve Küçükçekmece’ye hiç talep yok” diye konuştu.