Emekli ilk kez bayrama maaşsız giriyor

Çocuklarıve torunlarıyla bir araya gelmeyi bekleyen emekliler, bu bayramda kurban kesemediği gibi, ekonomi politikaları nedeniyle harçlığa dönen 3 bin liralık ikramiyesine mahkum edildi. Bayram tatilleri öncesinde maaşları ödenen emekliler bu kez bayramı sadece ikramiyeleri ile geçirmek zorunda kalacak.

Önceki yıllarda ikramiyeleriyle birlikte maaşları da ödeme tarihleri öne çekilerek bayram öncesi ödenen emekliler, bu bayramı daha buruk geçirecek. Açlık sınırının yarısı kadar maaşla geçim savaşı veren milyonlarca emekli ‘hiç değilse bayramda yüzümüz güler’ diye bekledi ancak iktidar emekliyi bayramda 3 kuruşa muhtaç bıraktı.

İkramiyelerini 10 Haziran’dan itibaren almaya başlayan emeklilerin maaşları, 15 Haziran’da başlayan ve 9 gün sürecek bayram tatili sonrasına kaldı. Kurban Bayramı emekli ikramiyesinin ödeme takviminin belli olmasıyla beraber emekliler maaşlarının da bayramdan önce ödeneceğine dair açıklama bekledi. Ancak iktidar, bu bayramda memur, kamu işçisi ve emekli maaşı ödemelerine ilişkin herhangi bir düzenleme yapmadı. Yıllardır uygulanan politikalar sonucu oluşan ekonomik krizin faturası yine dar ve sabit gelirlilere çıkarıldı.

MAAŞLAR AY SONUNDA

Memur emeklileri maaşları her ayın 15’inde, SSK emeklilerine tahsis numaralarına göre her ayın 17’si ve 26’sı arasında, Bağ-Kur emeklilerine de aynı şekilde her ayın 25’i ve 28’i arasında ödeniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx