Dolandırıcılar interneti bıraktı, direkt kapıyı çalıp bu bahaneyle evlere giriyorlar!

Avrupa’da Fiber Optik Dolandırıcılığı Yöntemi Tehlike Saçıyor!

Avrupa’da son zamanlarda “fiber optik dolandırıcılığı” olarak adlandırılan bir yöntem tekrar yükselişte ve yetkililer endişelenmeye başladı.

Newsweek’in bildirdiğine göre, suçlular artık ev sahiplerini internet operatörlerinin fiber optik teknisyeni olarak tanıtarak kapıları çalmakta. Bahaneler arasında “Fiber aşırı yüklendi” ya da “Müşterilerimize ücretsiz bakım teklifi var” gibi cümlelerle ev sahipleri içeri davet edilmekte ve ikna edici konuşmalarla ağın kontrol ve onarımının yapılması gerektiğine inandırılmaktadır.

Fransa’nın bazı bölgelerinde durum o kadar yaygınlaşmış durumda ki, aynı evlere farklı günlerde birden fazla sahte teknisyen ziyareti yapılmıştır. Bu kişilerin amacının henüz net olmamakla birlikte, hırsızlık mı yapmak, evin güvenlik seviyesini mi test etmek yoksa planlı bir soygun mu yapmak olduğu araştırılmaktadır.

Uzmanlar, “önceden haber verilmeyen ziyaretçi” uyarısı yapmaktadır.

Emniyet yetkilileri ve internet sağlayıcıları, en basit korunma yönteminin sağduyu olduğunu belirtmektedir. Bir servis sağlayıcısı, her zaman müdahale talebini önceden yazılı veya SMS yoluyla bildirmektedir. Habersiz gelen, net bir randevusu olmayan kişilere kapı açılmamalı; şüpheli durumlarda mutlaka ilgili şirket aranarak ziyaretin doğruluğu teyit edilmelidir.

Avrupa polis teşkilatları, vakaları yakından takip etmektedir; ancak sorumsuzca kapıyı açan bu “teknisyenler” karşısında en etkili savunmanın önceden randevu kontrolü ve şüphe durumunda kapının kapatılması olduğu belirtilmektedir.

Related Posts

Kimseyi aramadım arama niyetim yok

Kurucusu olduğu üniversite kampüsünden ismi silinen Atalay “İsmimi verirken de sormadılar. Herkes istediğini yapsın” dedi.

Gaziantep FK’dan Galatasaray Maçı Hedefi

Başkan Yılmaz, yeni sezonda ligi üst sırada bitirmek ve Galatasaray’ı yenmek için mücadele edeceklerini belirtti.

Elitaş’tan Milli Birlik Vurgusu

AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Milli birlik ve beraberliğimiz, vatanın birliği ve bütünlüğü, birilerinin Türkiye coğrafyası üzerinde 86 milyonu karşı karşıya getirmek için yaptıkları hesapları boşa çıkarabilmek için sabırla, metanetle ve büyük bir azimle çalışmak zorundayız.” dedi.

Samsun TSO’dan Çin Tehdidine Karşı Acil Destek Çağrısı

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Çin’in kapasite fazlasıyla tüm sektörlere nüfuz ettiğini belirterek ulusal ticaret stratejisi geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat ise Samsun’a yapılan yatırımları açıkladı ve istihdam ile milli geliri artırdıklarını belirtti.

Trump: İsrail Gazze’ye yiyecek sağlamalı

ABD Başkanı Donald Trump, Gazze’de yaşanan açlık krizine işaret ederek, İsrail’in Gazze’deki Filistinlilere yiyecek sağlamasını istediğini belirtti.

Afrika Boynuzu’ndan umuda yolculukta battılar: Sayısı artıyor

Yemen’in güneyindeki Ebyen ili açıklarında kaçak göçmenleri taşıyan bir teknenin alabora olması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 55’e yükseldi. AFRİKA BOYNUZU’NDAN UMUDA YOLCULUKTA BATTILAR Yemen, başta Etiyopya ve Somali olmak üzere Afrika …