CHP’li Pınar Uzun Okakın: “Artık yüz binlerce İmamoğlu olacak”

CHP’li Uzun Okakın’dan İmamoğlu’nun Erişim Engeline Tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Pınar Uzun Okakın, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya platformu X’teki hesabına getirilen erişim engeline sert tepki gösterdi. Okakın, söz konusu müdahaleyi “akıl dışı sansür” olarak nitelendirdi.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Okakın, erişim engelinin yalnızca İmamoğlu’nun kişisel hesabına değil, aynı zamanda muhalefetin sesine yönelik bir baskı aracı olarak değerlendirildiğini belirtti. “Yurt dışı menşeili kapalı iş birlikleriyle, muhalif eylem ve söylemlerin etkileşimini azaltmak ve mitinglerimizin görünürlüğünü düşürmek amacıyla milyonlarca dolar harcamak pahasına sansür uygulamak sizi kesmemiş olacak ki, Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya hesabına erişim engeli getirdiniz.” ifadelerine yer verdi.

CHP cephesinden gelen açıklamalar, seçim sürecinde muhalefete yönelik dijital baskıların arttığına işaret ederken, erişim engelinin ne gerekçeyle ve hangi karar doğrultusunda uygulandığına dair resmi bir açıklama yapılmadı.

Okakın, paylaşımının sonunda toplumsal direnişe gönderme yaparak, “Artık sosyal medyada yüz binlerce İmamoğlu olacak; gösterin akıl dışılığınızı, milyonlarca İmamoğlu olalım” dedi.

Related Posts

Stalin’den Putin’e: 9 Mayıs’ın ardındaki gerçekler

9 Mayıs Zafer Günü, Sovyetler Birliği’nin Nazi Almanyası’na karşı kazandığı zaferin anıldığı tarih olarak, başta Rusya olmak üzere eski Sovyet coğrafyasında kutlanan en önemli günlerden biri. 8 Mayıs 1945 tarihinde Almanya, II. Dünya Savaşı’nda …

Duruşma tarihi bugün: Rümeysa Öztürk gözaltından çıkıyor mu?

Filistin’e destek veren bir yazı kaleme aldığı için sivil kıyafetli ICE ajanlarınca gözaltına alınan Türk doktora öğrencisi Rumeysa Öztürk, bugün ilk kez kefaletle serbest bırakılma talebiyle hakim karşısına çıkıyor. Sağlık sorunları yaşayan Öztürk’ün duruşmaya uzaktan katılmasına mahkeme izin verdi.

İki ilde “change” araç operasyonu: 13 kişi yakalandı

Tokat ve Sivas’ta, çalıntı, hacizli ve hakkında yakalama kararı bulunan araçları “change” yöntemiyle başka kişilere sattıkları öne sürülen 13 şahıs gözaltına alındı.

Fenomen Murat Övüç’e hapis şoku! Şalla çektiği video başına iş açtı

Fenomen Murat Övüç hakkında sosyal medyada şal ile çektiği videoya ilişkin ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçundan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı.

Şili’de ambulans uçağın düşmesi sonucu 6 kişi hayatını kaybetti

Güney Amerika ülkesi Şili’de ambulans uçağın düşmesi sonucu 6 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

AKP’nin karnesi belli, İstanbul buna göre kararını verdi

Gökce, Murat Kurum’un ‘İstanbul’u depreme 2 yılda hazırlarız’ sözüne, “İstanbul’un oy vermediği, bir
insanın konuşurken daha dikkatli olması gerekir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir