Cem Avşar Meclis’e taşıdı: 10 öğretmenden biri ücretli

Cem Avşar: Ücretli Öğretmenlerin Durumu Meclis Gündeminde

Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, ücretli öğretmenlerin yaşadığı sorunları TBMM gündemine taşıdı. Avşar, verdiği kanun teklifi ile ücretli öğretmenlerin, belirli şartları karşıladıklarında ‘sözleşmeli öğretmen’ olarak atanmalarını ve diğer öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesini talep etti.

Avşar, verdiği kanun teklifinde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yaklaşık 90 bin ücretli öğretmenin olduğunu ve bu sayının her 10 öğretmenden 1’ine denk geldiğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in ücretli öğretmenliği legal olmayan bir kadro olarak tanımladığını hatırlatan Avşar, ücretli öğretmenlerin toplum ve eğitim camiası içinde hak ettikleri konuma gelmeleri gerektiğini vurguladı.

Türk Eğitim Sen verilerine göre, örgün eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin 86 bin 136’sının ücretli olarak çalıştığını belirten Avşar, bu öğretmenlerin ancak karın tokluğu bir ücretle çalıştığını ve diğer özlük haklarından mahrum kaldıklarını ifade etti.

Avşar, yaşanan iyileştirmelerin yetersiz olduğunu belirterek, öğretmenlerin yaşadığı hak kayıplarının giderilmesi gerektiğini dile getirdi.

Mevcut durumu legal olmayan bir kadro olarak tanımlayan Yusuf Tekin’in açıklamalarının ardından ücretli öğretmenlik başvurularının değiştirildiğini ancak uygulamanın aynı şekilde devam ettiğini belirten Avşar, ücretli öğretmenlerin diğer bakanlıklarda görev yapanlara göre aynı haklara sahip olmadığını ifade etti.

Avşar’ın teklifiyle ücretli öğretmenlerin sözleşmeli öğretmen olarak atanmaları ve özlük haklarının iyileştirilmesi amaçlanıyor. Ayrıca, belirli şartları sağlayan eski ücretli öğretmenlere ek ödeme yapılması da planlanıyor.

Related Posts

Milyonlarca tüketiciyi ilgilendiriyor: Restoran ve marketlerde yeni dönem

Ticaret Bakanlığı’nın taslağına göre, market ve pazarlarda tartılan ürünlerde ambalaj ağırlığı olan ‘dara’nın alınması zorunlu hale gelecek. Restoran ve kafelerin tüm fiyat listeleri, bakanlığın kuracağı bir sistemde yayınlanarak tüketicinin karşılaştırma yapmasına olanak tanınacak.

Menderes Belediyesi’nde Rüşvet İddiaları: ‘Müteahhitler Yolunacak Kaz Olarak Görülüyor’

İzmir’in Menderes Belediyesi’nde müteahhitlerden rüşvet alındığı iddiaları gündeme geldi. Bir iş insanı, rüşvet talebiyle ilgili ses kaydıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Menderes’teki inşaat ruhsat süreçlerinde rüşvet alındığını iddia eden Karakaya, belediye yetkililerinden yardım istedi.

İzmir’de Taşıt Sayısı Artıyor

TÜİK verilerine göre, İzmir’de trafiğe kayıtlı taşıt sayısı %7,9 artarak 2.02 milyon oldu.

Arhavi’de 8 Bin Maviyemiş Fidanı Dağıtıldı

Arhavi’de çiftçilere 8 bin maviyemiş fidanı dağıtıldı, tarımsal faaliyetler çeşitlendirilecek.

Sanal POS çözümüyle dijitalleşme için katkı

VakıfBank iştiraki olarak kurulan VakıfPayS, hız, verimlilik ve güvenlik odağında geliştirdiği yenilikçi sanal POS çözümleriyle ödeme hizmetleri deneyiminde müşteri memnuniyetini önceliklendirdiğini duyurdu.

Başkasına ait POS cihazının kullanılmasını engellemeye yönelik ek önlemler geliyor

Basit usule tabi mükellefler, toptancılar gibi mecburiyet dışında bırakılanlar hariç olmak üzere perakende mal ve hizmet satışı yapan mükelleflerin de yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanmaları ya da güvenli mobil ödeme sistemine dahil olmaları zorunlu olacak.