Canım Kardeşim Ders Evi Erzurum ve Malatya’da

İSTANBUL (İGFA) – Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı LÖSEV, Türkiye genelindeki 100 bini aşkın kayıtlı hasta ve ailelerine 26 yıldır ücretsiz tedavi, eğitim ve maddi-manevi destek sunmaya devam ediyor. LÖSEV’in, kanser tedavisi nedeniyle eğitim öğretim dönemine devam edemeyen öğrencilere yönelik düzenlediği Canım Kardeşim Projesi, öğrencileri hem eğlendirmeyi hem de öğretmeyi sürdürüyor. LÖSEV’in Canım Kardeşim projesiyle birlikte kanserle mücadele eden lösemili çocuklar, derslerinden geri kalmayarak motive oluyor.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Matematik Bölümü ve Malatya İnönü Turgut Özal Üniversitesi’nde gönüllü akademisyen ve öğretmenlerin rehberliğinde yürütülen “Canım Kardeşim Ders Evi” projesi, lösemi veya kanser tedavisi görmüş ve eğitim sürecinde zorluklarla karşılaşmış çocuklara eğitim desteği sunmaya devam ediyor. Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde 15 çocuğa yönelik eğitim programı düzenlenirken, Malatya İnönü Turgut Özal Üniversitesi Çocuk Üniversitesi bölümünde, 12 çocukla birlikte aynı şekilde çalışmalar sürdürülüyor.

LÖSEV’in Canım Kardeşim Ders Evi Projesi sayesinde, tedavi sürecinde eğitime erişim kısıtlılığı yaşamış olan çocuklara ulaşılarak onlara eğitim desteği sağlanıyor. Proje sadece eğitimle sınırlı kalmayıp, çocukları derslere getiren ailelere de destek oluyor. Aileler için yüz yüze ve online platformlar üzerinden gönüllü psikologlar tarafından Anne-Baba Eğitimleri ve grup psikososyal çalışmaları gerçekleştiriliyor.

LÖSEV Yetkilileri “Canım Kardeşim Ders Evi” projesi ile eğitim ve psikososyal destekle çocukların hayatlarına dokunmayı ve onları hayata daha güçlü bir şekilde hazırlamaya devam edeceklerini belirtiyor.

Related Posts

TİP Genel Başkanı Baş ve Parti Sözcüsü Kadıgil’den Özel’e dayanışma ziyareti

TİP Genel Başkanı Erkan Baş ile Sözcü Sera Kadıgil, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret etti

‘Paşinyan hükümeti ile Kilise arasındaki kriz yeni bir aşamaya geçti’

Ermenistan siyasetinde yaşanan gerilimi değerlendiren İranlı uzman, Paşinyan ile Kilise arasındaki krizin yeni bir aşamaya geçtiğini söyledi.

Milletin su parasıyla kendine TOGG bile almış

AKP yönetimindeki Konya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı KOSKİ Genel Müdürlüğü’nde muhasebe elemanı olarak çalışan Döndü K., 5 yıl boyunca abonelerin depozito ücretlerini yakınlarının hesaplarına geçirdi. Döndü K., zimmetine geçirdiği paralarla birisi TOGG T10X marka araç olmak üzere iki araba, 2 ev ve başka taşınmazlar aldı. Hakim karşısına çıkan Döndü K.’ya “nitelikli zimmet” suçundan 21 yıl hapis cezası verildi.

Özel’e ikinci fezleke yolda

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret”, “suç işlemeye alenen tahrik” ve “kamu görevlilerine görevleri nedeniyle hakaret ve tehdit” suçlamaları iddiasıyla önceki gece soruşturma başlatıldığı duyuruldu. Söz konusu soruşturma kapsamında savcılık tarafından Adalet Bakanlığı kanalıyla TBMM’ye fezleke gönderilmesi bekleniyor.

Atatürkçü teğmenlere sahip çıkan savcı 1226 kilometre uzağa sürüldü

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde kılıçlarını kaldırarak ‘Mustafa Kemalin Askerleriyiz’ dediği için ihraç edilen genç teğmenleri savunan Cumhuriyet savcısı Mehmet Çağlayan, Hakimler Savcılar Kurulu (HSK), Fethiye’den Giresun’a atandı.

Eski sevgilinizle fotoğraflarınız başınıza iş açabilir! Suç sayıldı

Eski sevgiliyle çekilen fotoğrafların ayrıldıktan sonra sosyal medyada paylaşılması suç sayıldı.