Bu sefer öğrenci öğretmenine ders verdi

Iğdır Güzel Sanatlar Lisesi resim öğretmeni Ayvaz Nart (37), çevre kirliliğine ve geri dönüşüme dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirdiği sanatsal projede önemli bir başarıya imza attı. Öğrencisinden öğrendiği kaynakçılık ile 4 yıl boyunca sanayi siteleri ve hurdacılardan topladığı yaklaşık 20 ton metal atıktan 23 heykel yapmayı başardı.

Ayvaz Nart, sanayi sitesi ve hurdacılardan topladığı bilye, zincir, çivi, yay, amortisör, vida, balata ve buji gibi metal atıkları sanatsal eserlere dönüştürdü. Çevresinden gelen destekle, hurdacıların yoğun olduğu bir bölgede bir esnaf tarafından tahsis edilen atölyede çalışmalarını sürdürdü. Eğitim sezonu boyunca öğrencileriyle birlikte, tatil dönemlerinde ise tek başına atık malzemeleri heykele dönüştüren Nart, bu süreci çevre bilinci oluşturmak amacıyla yürüttü.

Nart, Iğdır Valisi Ercan Turan’ın talebi üzerine, Millet Bahçesi için 10 yeni heykel yapmayı planlıyor. Atölyesinde çalışmalarına devam eden Nart, çevre kirliliğinin dünyanın en büyük sorunlarından biri olduğunu vurguladı. Atık madenleri değerlendirmek ve geri dönüşümün önemini anlatmak amacıyla başladığı projede, metal malzemelerin kullanımının çevre bilincini artırmayı hedeflediğini belirtti.

“İnsanlardan isteğim, atık malzemeleri ve hurdaları toprağa gömmek yerine geri dönüşüme kazandırmalarıdır. Bu konuda herkes kendince bir şey yapabilir,” diyen Nart, çevre kirliliğine dikkat çekmek ve öğrencilerini bu konuda bilgilendirmek için 4 yıldır bu çabayı sürdürdüğünü söyledi.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir