Azerbaycan Hava Yolları, Rusya’nın 3 kentine daha uçuşları durdurdu

Bakü-Grozni Seferini Yapan Uçağın Düşmesi Hava Yolları Uçuşlarını Etkiledi

Azerbaycan Hava Yolları’nın (AZAL) 25 Aralık’ta Kazakistan’da düşen Bakü-Grozni seferini yapan yolcu uçağı sonrasında, Rusya’nın yedi kentine uçuşlarını durdurduğu açıklandı. Şirket, Saratov, Nijni Novgorod ve Vladikavkaz kentlerine uçuşları geçici olarak askıya aldı.

Kaza sonrası yapılan açıklamada, Kazakistan’ın Aktau kenti yakınlarında gerçekleşen kazanın sebep ve sonuçlarının detaylı incelenmesi gerektiği belirtildi. Bu nedenle, uçuş güvenliği için Saratov, Nijni Novgorod ve Vladikavkaz kentlerine uçuşlar yapılmayacak.

AZAL’ın Açıklamaları

AZAL’a ait Embraer 190 tipi uçağın kaza yapmasıyla ilgili yapılan ilk soruşturmalar, dış müdahalenin olabileceğine işaret etti. 25 Aralık’ta Aktau yakınlarında düşen uçakta hayatını kaybedenlerin sayısı 38 olarak açıklanırken, 29 kişi ise kurtulmayı başardı. Şirket yetkilileri, uçağın Rus hava savunma sistemi saldırısına maruz kaldığı iddialarını doğruladı.

27 Aralık’ta yapılan açıklamada, kaza ile ilgili elde edilen ilk bulguların dış müdahale olduğunu gösterdiği belirtildi. Soruşturma devam ederken, uçuşlar nihai sonuca kadar belirli kentlere askıya alınmış durumda.

(Kaynak: ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Bakan Güler KKTC’nin Ankara Büyükelçisi Korukoğlu’nu kabul etti

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu’nu kabul etti. Görüşmede ikili savunma ilişkileri ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

ASEAN ve AB arasında stratejik ortaklık

Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) ve Avrupa Birliği (AB) üst düzey yetkilileri, iki blok arası stratejik ortaklığı güçlendirmeyi hedefliyor.

‘Milyarderlerin Arka Bahçesi’nde doğum günü cinayeti

Bahamalar’da “Milyarderlerin Arka Bahçesi” olarak anılan Harbour Adası açıklarında demirli süper yatta çalışan 20 yaşındaki mürettebat Paige Bell, makine dairesinde öldürülmüş halde bulundu.

Donald Trump tehdit savurmaya devam ediyor: “Davayı durdurmazsanız vergileri arttırırım”

Donald Trump’ın Brezilya’ya yönelik beklenmedik yüzde 50 gümrük vergisi tehdidi, küresel ticaret dengelerini alt üst ediyor. Bolsonaro davası ve bakır ithalatı üzerine yükselen gerilim, uluslararası arenada yeni bir ticaret savaşının sinyallerini …

Bakan açıkladı: 5 ilaç daha geri ödeme kapsamına alındı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 25 farklı kanser alt türüne karşı uygulanan 5 immünoterapi ilacının Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geri ödeme kapsamına alındığını açıkladı.

Grok’un uygunsuz paylaşımları Polonya’da X’in kapatılması ihtimalini gündeme getirdi

X’in yapay zeka motoru Grok’un uygunsuz paylaşımları Polonya’nın gündemine oturdu. Polonya hükümeti, ifade özgürlüğü kavramının yapay zeka aracı için geçerli olmadığını belirterek, X’in kapatılabileceğini bildirdi.