Altın Palmiye Ödülü’nün sahibi İranlı yönetmen Jafar Panahi oldu

Fransız Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye’nin Sahibi Belli Oldu

Fransa’da düzenlenen 78. Cannes Film Festivali’nde, bu yıl Altın Palmiye Ödülü’nü İranlı yönetmen Jafar Panahi’nin “Un Simple Accident” adlı filmi kazandı. Festivalin jüri başkanlığını ise Fransız oyuncu Juliette Binoche üstlendi. Panahi’nin filmi, bu yılki festivalde Altın Palmiye Ödülü’ne layık görüldü.

Festivalde 22 yapıt arasından seçilen “Un Simple Accident” filmi, 10 Eylül’de Fransa’da vizyona girecek. En İyi Yönetmen Ödülü ise “L’Agent Secret” filmiyle Brezilyalı Kleber Mendonça Filho’ya gitti.

Diğer ödüller arasında, Jüri Ödülü’nü “Sirat” filmiyle İspanyol yönetmen Olivier Laxe ve “Sound of Falling” filmiyle Alman yönetmen Mascha Schilinski kazandı. Jüri Özel Ödülü ise “Resurrection” filmiyle Çinli yönetmen Bi Gan’a verildi.

Festivalde, Büyük Ödül Joachim Trier’a, En İyi Senaryo Ödülü ise Luc ve Jean-Pierre Dardenne kardeşlere layık görüldü. En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü “L’Agent Secret” filmindeki performansıyla Brezilyalı Wagner Moura alırken, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü Fransız Nadia Melliti’ye verildi.

Altın Kamera Ödülü’nü “The President’s Cake” adlı filmin Iraklı yönetmeni Hasan Hadi alırken Kısa Metraj Ödülü, “I’m Glad You’re Dead Now” isimli filmin sahibi Filistinli yönetmen Tawfeek Barhom’a gitti.

Ödül töreninde Fransa’nın Cannes ve çevresindeki bölgelerde meydana gelen elektrik kesintisi gölgesinde geçen festivalin kapanış günü de hatırlanacak anlar yaşattı. Festivale destek verenler arasında WikiLeaks’ın kurucusu Julian Assange de yer aldı. (AA)

Related Posts

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi dünyada parlayan yıldız olma yolunda hızla ilerliyor

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi dünyanın en prestijli yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından biri olan Times Higher Education (THE) tarafından açıklanan Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ilişkin 2025 Etki Sıralamalarında (Impact Rankings) beş ayrı kategoride dünyada ve Türkiye’de ilk sıralarda yer aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın kamu kaynakları dini vakıflara açılıyor: Yaz okulları tarikatların elinde

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yaz da kamu okullarını dini vakıflara açtı. TÜGVA’nın ardından İlim Yayma Cemiyeti’nin 49 şube üzerinden 88 kamu okulunda yaz okulu düzenleyeceği ortaya çıktı. TÖBSEN, uygulamayı “laik eğitime darbe, kamusal alanın sistemli biçimde devri” sözleriyle eleştirerek durdurulması çağrısı yaptı.

Restorasyonu tamamlanan 1600 yıllık Mor Kiryakus Manastırı turizme açıldı

Restorasyonu tamamlanan 1600 yıllık Mor Kiryakus Manastırı turizme açıldı

HAMANEY KİMDİR? İran siyasetinin en etkili ismi: Ayetullah Ali Hamaney’in siyasi hayatı ve biyografisi!

İsrail-İran arasındaki saldırılar devam ederken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran lideri Hamaney’e suikast düzenleyebileceklerini ima etti. Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump’ın, İsrail’in İran lideri Ayetullah Ali Hamaney’e suikast düzenlemesini önlediği öne sürüldü. İsrail’in İran’a düzenlediği geniş çaplı hava saldırıların ardından, yapılan suikast açıklamalarıyla birlikte, Hamaney’in siyasi hayatı ve biyografisi dünya kamuoyunda merak konusu oldu. Din adamlığının ötesinde İran’daki sistemin tümüne hakim olan Hamaney, Orta Doğu’da en uzun süre görev yapan devlet başkanı ve Şah Muhammed Rıza Pehlevi’den sonra geçen yüzyılın en uzun süre görev yapan ikinci İran lideri oldu. İşte, İran lideri Hamaney’in biyografisi ve siyasi hayatı hakkında ayrıntılı bilgiler.

ERG’den zorunlu eğitimin kısaltılmasına karşı uyarı: Ortaöğretim haktır, kız çocukları risk altında

ERG’nin bulgularına göre, okul terki ve açıköğretime geçişin en sık yaşandığı kademe 9. sınıf

ÇANKIRI BAYRAM NAMAZI SAATİ 2025: Çankırı’da Kurban bayram namazı saat kaçta? Diyanet Çankırı Kurban Bayramı namaz saati

Çankırı bayram namazı saati, Diyanet tarafından açıklandı. Bayram namazı saati ile Kurban Bayramı’na giriş yapacak olan Çankırı sakinleri, günün ilk ibadetini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Diyanet’in yayımladığı bilgiler ışığında, Çankırı bayram namazı saati hususunda bilgi edinecek olan binlerce Müslüman, sabahın erken saatlerine alarmlarını kuracak. Peki, Çankırı bayram namazı saat kaçta kılınacak? İşte, tüm iller ve Çankırı bayram namazı saatleri bilgisi