ABD Dışişleri Bakanı Rubio: İran’ın UAEA Başkanı Grossi’ye karşı tavrı kabul edilemez

ABD Dışişleri Rubio: “İran’ın UAEA Başkanı Grossi’ye Yönelik Tutuklama ve İnfaz Çağrıları Kabul Edilemez”

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’ın, İsrail ve ABD’nin saldırılarını meşrulaştırmakla ve İsrail adına casuslukla suçladığı UAEA Başkanı Grossi’nin tutuklanması ve infaz edilmesi yönündeki çağrılarının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Rubio, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Grossi’ye destek verdiğini açıkladı.

İran’da UAEA’nın kritik doğrulama ve izleme çabalarını desteklediklerini ifade eden Rubio, “İran’ın UAEA Başkanı Grossi’nin tutuklanması ve infaz edilmesi yönündeki çağrıları kabul edilemezdir ve kınanmalıdır” sözlerini paylaştı.

Rubio, Grossi ve UAEA’nın çalışmalarını takdir ettiklerini belirterek, İran’a UAEA personelinin güvenliğini ve emniyetini sağlama çağrısı yaptı.

İranlı yetkililer, İsrail ve ABD’nin ülke içindeki nükleer tesislere yönelik saldırılarını kınamayan ve saldırıları meşrulaştırmakla suçladıkları Grossi’yi, Tel Aviv yönetiminin eylemlerine destek vermek ve İran’ın ulusal güvenliğine karşı ağır ihanetlerde bulunmakla suçlayarak bundan sonra ülkeye girişine izin verilmeyeceğini duyurmuştu.

İran Meclisi, 25 Haziran’da “İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri’nin son saldırılarına ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın bu saldırıları kınamamasına karşı Ajans ile tüm iş birliğini askıya almasını zorunlu kılan” yasa tasarısını 290 kişilik mecliste 221’e karşı 0 oyla kabul etmişti.

Related Posts

TİP Genel Başkanı Baş ve Parti Sözcüsü Kadıgil’den Özel’e dayanışma ziyareti

TİP Genel Başkanı Erkan Baş ile Sözcü Sera Kadıgil, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret etti

‘Paşinyan hükümeti ile Kilise arasındaki kriz yeni bir aşamaya geçti’

Ermenistan siyasetinde yaşanan gerilimi değerlendiren İranlı uzman, Paşinyan ile Kilise arasındaki krizin yeni bir aşamaya geçtiğini söyledi.

Milletin su parasıyla kendine TOGG bile almış

AKP yönetimindeki Konya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı KOSKİ Genel Müdürlüğü’nde muhasebe elemanı olarak çalışan Döndü K., 5 yıl boyunca abonelerin depozito ücretlerini yakınlarının hesaplarına geçirdi. Döndü K., zimmetine geçirdiği paralarla birisi TOGG T10X marka araç olmak üzere iki araba, 2 ev ve başka taşınmazlar aldı. Hakim karşısına çıkan Döndü K.’ya “nitelikli zimmet” suçundan 21 yıl hapis cezası verildi.

Özel’e ikinci fezleke yolda

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret”, “suç işlemeye alenen tahrik” ve “kamu görevlilerine görevleri nedeniyle hakaret ve tehdit” suçlamaları iddiasıyla önceki gece soruşturma başlatıldığı duyuruldu. Söz konusu soruşturma kapsamında savcılık tarafından Adalet Bakanlığı kanalıyla TBMM’ye fezleke gönderilmesi bekleniyor.

Atatürkçü teğmenlere sahip çıkan savcı 1226 kilometre uzağa sürüldü

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde kılıçlarını kaldırarak ‘Mustafa Kemalin Askerleriyiz’ dediği için ihraç edilen genç teğmenleri savunan Cumhuriyet savcısı Mehmet Çağlayan, Hakimler Savcılar Kurulu (HSK), Fethiye’den Giresun’a atandı.

Eski sevgilinizle fotoğraflarınız başınıza iş açabilir! Suç sayıldı

Eski sevgiliyle çekilen fotoğrafların ayrıldıktan sonra sosyal medyada paylaşılması suç sayıldı.