Almanya tarih verdi: Rusya’ya yeni yaptırım geliyor!

İki Lider Ortak Basın Toplantısı Düzenledi: Meloni ve Merz’den Önemli Açıklamalar

İtalya Başbakanı Meloni ve Almanya Başbakanı Merz, önemli görüşmelerin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi. Görüşmelerde, AB gündemine ilişkin konuların yanı sıra uluslararası meseleler de ele alındı.

Meloni, iki ülke ilişkileri, düzensiz göç ve savunma gibi önemli konuları görüştüklerini belirterek, “Rusya ile Ukrayna arasındaki barış müzakerelerine ilişkin ortak çabalarımızı üzerinde durduk. Türkiye ve ABD’nin de katkısı önemli.” açıklamasında bulundu.

Ev sahibi Meloni, İstanbul’da gerçekleşen barış görüşmelerine de değinerek, “Ukrayna’da adil ve kalıcı bir barış için çaba gösteriyoruz. Zelenskiy ve Putin arasında olumlu bir adım atıldı. Türkiye ve ABD’nin desteğiyle bu süreci ilerletmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Merz ise, İtalya’nın Avrupa ve dış politikadaki stratejik önemine vurgu yaparak, “Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerde beklentilerimizi karşılayamadık. Rusya’ya baskıyı artıracağız ve Baltık Denizi’ndeki gölge filoya yönelik yeni yaptırım paketini salı günü gündeme getireceğiz.” şeklinde konuştu.

Merz, Ukrayna’ya asker gönderilmesi konusundaki tartışmalara da açıklık getirerek, “Şu anda böyle bir durum söz konusu değil. Biz, ateşkesi sağlamaya odaklanıyoruz.” dedi.

Related Posts

Eski sevgilinizle fotoğraflarınız başınıza iş açabilir! Suç sayıldı

Eski sevgiliyle çekilen fotoğrafların ayrıldıktan sonra sosyal medyada paylaşılması suç sayıldı.

Kore gazisi son yolculuğuna uğurlandı

Aydın’da yaşamını yitiren 95 yaşındaki Kore gazisi son yolculuğuna uğurlandı

Cübbeli Ahmet’ten olay olacak yangın paylaşımı

Türkiye’nin dört bir yanında çıkan yangınlar ciğerlerimiz olan ormanlarımızı küle çeviriyor. Cübbeli Ahmet hoca lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü’nün 2021 yılında yaptığı yangınlarla ilgili paylaşım sosyal medyada yeniden gündem oldu

ABD Başkanı Trump, “vergi indirimi” tasarısını imzaladı: Muazzam bir ekonomik büyümeyi tetikleyecek

ABD Başkanı Donald Trump, kapsamlı vergi indirimleri ve harcama kesintileri içeren tasarıyı imzalayarak yasalaştırdı. Trump “Bu yasa tasarısı muazzam bir ekonomik büyümeyi tetikleyecek ve ülkeyi ayakta tutan çalışkan vatandaşları ayağa kaldıracak” diye konuştu.

Rekabet Kurumu’ndan Spotify’a inceleme

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan adına açılan şarkı listelerinin uyarılara rağmen kaldırılmadığı gerekçesiyle hukuki süreç başlatılacağı açıklanan Spotify’a Rekabet Kurumu tarafından inceleme başlatıldı.

Almanya’da 6 aylık gönüllü askerlik planı: ‘İş dünyası endişeli’

Almanya’daki işverenler, genç insanların zorunlu ya da gönüllü askerlik kapsamında orduya alınmasının kendileri açısından personel bulmayı zorlaştıracağından kaygı duyuyor.