Japonya Maliye Bakanı’ndan, ABD Hazine tahvilleri değerlendirmesi

Japonya’nın ABD Hazine Tahvilleri Yatırımları Konusundaki Görüşleri

Japonya’nın TV Tokyo kanalındaki haber programında konuşan Kato, Japonya’nın ABD Hazine tahvillerine yönelik yatırımlarına ilişkin, “Bu bir kart olarak mevcut, ancak bunu kullanmayı seçip seçmemenin ayrı bir karar olacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Kato, ABD ile yapılacak müzakerelerde çeşitli faktörlerin masada olacağını vurgulayarak, Japonya’nın ABD tahvillerini satmama taahhüdünün, Washington yönetimini Tokyo lehine bir anlaşmaya ikna edebileceğini belirtti.

Japonya, şubat ayı sonu itibarıyla 1,13 trilyon dolarlık yatırım ile ABD Hazine tahvillerinin en büyük yabancı yatırımcısı konumunda bulunuyor.

İkinci sırada yer alan Çin ise Trump yönetimiyle benzer şekilde ticari gerilimler yaşıyor.

Japon Yetkililere Göre Müzakereler “Yapıcı” Geçiyor

Devlet televizyonu NHK’nin haberine göre ise müzakerelerden sorumlu Japon hükümeti yetkilisi Akazawa Ryosei, dün Washington’da ABD Hazine Bakanı Scott Bessent ile yaptığı görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Görüşmenin “yapıcı” geçtiğini söyleyen Akazawa, gelecek ay bir ticaret anlaşmasına varılabilmesi için görüşmelerin ilerlemesini umduğunu belirtti.

Görüşmede Japonya’nın tarifelere yönelik hassasiyetini dile getirdiğini aktaran Akazawa, ABD’ye bu tarifeleri gözden geçirme çağrısında bulunduğunu söyledi.

Akazawa ayrıca, tarifeler konusundaki bir sonraki görüşmenin bu ayın sonlarına doğru olmasının beklendiği mesajını verdi.

Related Posts

Kaçak elektrik kullanımını tespit eden sayaç geliştirildi

Dicle Elektrik, AR-GE birimi tarafından geliştirilen ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından onaylanan “Haberleşmeli Nötrsüz Sayaç” ile kaçak elektrik kullanımının önüne geçmeyi hedefliyor.

Bakan Kacır: “İstiyoruz ki KKTC bilişim adası olsun”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) bir “bilişim adası” olmasını istediklerini belirterek, “KKTC’yi sadece kendi çocuklarımızın değil, bütün dünyadan bilişimcilerin, dijital teknoloji alanlarında ürünler, hizmetler geliştiren insanların adresi haline getirmek üzere çalışmalara devam edeceğiz.” dedi.

TESK’ten Kurban Bayramı açıklaması: ‘Ben kasabım’ diyenler…

TESK Genel Başkanı Palandöken, Kurban Bayramı öncesinde özellikle büyükşehirlerde artan nüfus göz önünde bulundurularak modern ve hijyenik kurban kesim alanlarının yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

Türk baharatı ve aromatik bitkileri 156 ülkede yemekleri tatlandırıyor

Türk baharatı ve aromatik bitkileri 5 kıtadaki 156 ülkede yemekleri tatlandırırken, sektör geçen yıl 250 milyon dolarlık ihracatla ülke ekonomisine katkı sağladı.

4 telefon modeli ve 1 hoparlör toplatılıyor: İade hakkı var

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’nın yaptığı bildirim üzerine, güvenlik standartlarını karşılamayan 4 cep telefonu modeli ile 1 kablosuz hoparlör için toplatma kararı verildi. Vatandaşlar bu ürünleri iade ederek ücret iadesi talep edebilecek.

CEO maaşları 56 kat arttı

Oxfam’ın 35 ülkede yürüttüğü araştırmaya göre küresel CEO ücretleri 2019’dan bu yana işçi ücretlerinden 56 kat daha fazla artarak 4.3 milyon dolara çıktı. İşçi ücretleri ise bu 5 yıllık periyotta sadece yüzde 0.9 arttı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir