Ekonomistler Şimşek’in konuşmalarını değerlendirdi: “Norveç düzeyinde olduğumuzu anladım”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Ekonomiyi Değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı canlı yayında Türkiye ekonomisi, küresel ekonomideki gelişmeler ve etkilerine yönelik değerlendirmeler yaptı.

Ekonomistlerin Yorumları

Şimşek, ekonomi programında sapma olmadığını söylerken, enflasyon, rezervler, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye bakış açısı gibi önemli gelişmeleri yorumladı.

Prof. Dr. Hakan Kara, “Ekonomi yönetimi uzun yıllardır hep olumlu tarafları ön plana çıkarma eğiliminde. Ülkeye özgü risklerden çok az bahsediliyor. Bu da güven kazanımını yavaşlatıyor. Riskler daha detaylı paylaşılıp bunlar gerçekleştiğinde ne önlem alınacağının anlatılması daha ikna edici olacaktır” dedi.

Prof. Dr. Burak Arzova, değerlendirmeler sonrası şu yorumu yaptı: “Hazine ve Maliye Bakanımızı dinleyince ülkemizin bir kere daha Norveç düzeyinde olduğunu anladım ve mutlu oldum.”

Prof. Dr. Emre Alkin, “Cari işlemlerde kalıcı iyileşme için, Türkiye’nin ithalatta dışa bağımlılığını en aza indirmek ve ihracatın katma değerini artırmak, kilogram değerini yükseltmek gerekir. Ülke ekonomisini soğutup ithalatı azaltarak ihracatçının ferasetine güvenerek cari işlemler açığı iyileşmez” dedi.

Related Posts

İstanbul havalimanlarının yolcu sayısı 30 milyona yaklaştı

Bu yılın ilk 3 ayında İstanbul Havalimanı’nı 17 milyon 961 bin 463, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı 10 milyon 304 bin 842 olmak üzere toplamda 28 milyon 266 bin 305 yolcu kullandı.

TCMB Başkanı Karahan’ın Meclis’e sunum yapacağı tarih belli oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 6 Mayıs’ta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunum yapacak. Karahan’ın, küresel ekonomik gelişmeler, enflasyon ve para politikası üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulunması bekleniyor.

TİM İhracat Talep Endeksi martta azaldı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) İhracat Talep Endeksi, martta aylık bazda yüzde 1,3 azalışla 99’a gerildi.

‘Gelişmekte olan ülkeler ABD ile hemen anlaşmalı’

Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, Washington’daki Bahar Toplantıları sonrasında yaptığı açıklamada gelişmekte olan ülkelerin ABD ile mümkün olan en kısa sürede (Fast track) ticaret anlaşmaları yapması gerektiğini söyledi.

Küresel ticaret finansal istikrara yönelik risklerin başında geliyor

ABD Merkez Bankası (Fed), küresel ticaret, politika belirsizliği ve ABD’nin borcunun sürdürülebilirliğinin, finansal istikrara yönelik en önemli riskler olarak görüldüğünü bildirdi.

Trump’ın ticaret savaşları Almanya’yı vurdu: İhracat beklentisi 5 yılın dibinde

Almanya’da şirketlerin ihracat beklentisi, ABD Başkanı Donald Trump’ın ithalata getirdiği cezai vergilerin etkisiyle Nisan ayında son 5 yılın en düşük seviyesine geriledi. Ekonomistler, korumacı politikaların Alman ekonomisinde kalıcı zayıflığa yol açabileceği uyarısında bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir