Papa Franciscus Cezaevini Ziyaret Etti

Papa Franciscus Paskalya Öncesi Cezaevi Ziyareti Yaptı

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus’un, Paskalya Yortusu öncesinde cezaevi ziyareti gerçekleştirdiği bildirildi. Vatikan’dan yapılan açıklamaya göre Papa, her yıl geleneksel olarak yaptığı cezaevi ziyaretini gerçekleştirdi.

Paskalya öncesinde Kutsal Perşembe olarak anılan günde Regina Coeli cezaevini ziyaret eden Papa Franciscus, cezaevindeki farklı milletlerden 70 mahkum ile bir araya geldi. Cezaevi Müdürü Claudia Clementi, ziyaretten dolayı Papa’ya mahkumlar adına minnetlerini iletti.

Papa, çift taraflı zatürre hastalığı sonrası nekahet döneminde olmasına rağmen mahkumlarla buluşarak, “Ben her yıl (kutsal) Perşembe günü, hapishanede ayak yıkama töreni yapmayı seviyorum. Bu yıl bunu yapamıyorum ama sizlerin yanınızda olmak istiyorum. Sizler ve aileleriniz için dua ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Ziyaret sırasında mahkumlarla dua eden ve kısa bir süre vakit geçiren Papa, iyileşme sürecinde olduğu için bu yıl Paskalya ayinlerini yönetmesinin beklenmediğini belirtti. Şubat ayında hastanede tedavi gören Papa Franciscus, halen nekahet döneminde bulunuyor ve önemli etkinliklerde kısa süreli olarak katılıyor.

Related Posts

Kore gazisi son yolculuğuna uğurlandı

Aydın’da yaşamını yitiren 95 yaşındaki Kore gazisi son yolculuğuna uğurlandı

Cübbeli Ahmet’ten olay olacak yangın paylaşımı

Türkiye’nin dört bir yanında çıkan yangınlar ciğerlerimiz olan ormanlarımızı küle çeviriyor. Cübbeli Ahmet hoca lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü’nün 2021 yılında yaptığı yangınlarla ilgili paylaşım sosyal medyada yeniden gündem oldu

ABD Başkanı Trump, “vergi indirimi” tasarısını imzaladı: Muazzam bir ekonomik büyümeyi tetikleyecek

ABD Başkanı Donald Trump, kapsamlı vergi indirimleri ve harcama kesintileri içeren tasarıyı imzalayarak yasalaştırdı. Trump “Bu yasa tasarısı muazzam bir ekonomik büyümeyi tetikleyecek ve ülkeyi ayakta tutan çalışkan vatandaşları ayağa kaldıracak” diye konuştu.

Rekabet Kurumu’ndan Spotify’a inceleme

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan adına açılan şarkı listelerinin uyarılara rağmen kaldırılmadığı gerekçesiyle hukuki süreç başlatılacağı açıklanan Spotify’a Rekabet Kurumu tarafından inceleme başlatıldı.

Almanya’da 6 aylık gönüllü askerlik planı: ‘İş dünyası endişeli’

Almanya’daki işverenler, genç insanların zorunlu ya da gönüllü askerlik kapsamında orduya alınmasının kendileri açısından personel bulmayı zorlaştıracağından kaygı duyuyor.

Peugeot, Citroen, Opel ve Fiat araçları geri çağrılıyor! Zincir kopuyor, araba aniden duruyor!

Otomotiv devi Stellantis, 2017-2023 yılları arasında üretilen bazı dizel motorlu araçlarını geri çağırma kararı aldı. Geri çağırmanın sebebi olarak, kam mili zincirinde meydana gelen aşınma gösterildi. Bu sorun, araçlarda ses yapmasına ve en kötü durumda zincirin kopmasına yol açabileceği için geri çağırma işlemi yapılacak. Söz konusu karar, Avrupa genelinde birçok aracı etkiliyor.