Sırrı Süreyya Önder’in Aort Damarı Yırtılması Üzerine Uzmanlardan Açıklama

Aort Damarı Yırtılan Sırrı Süreyya Önder’in Durumu Uzmanlar Tarafından Değerlendirildi

BURSA – TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in aort damarı yırtılmasıyla ilgili uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar dikkat çekiyor. Doruk Sağlık Grubu Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Yurtdaş, aort diseksiyonu hakkında önemli bilgiler paylaştı. Yurtdaş, “Aort duvarının iç katmanının yırtılması sonucu oluşan ve hayati tehlike arz eden bir durumdur. Genellikle ani başlayan ve göğüs veya sırt ağrısıyla kendini gösteren bu durum, acil tıbbi müdahale gerektirir” ifadelerini kullandı.

Sırrı Süreyya Önder, kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldıktan sonra ameliyat edildi ve tedavisi devam ediyor. Durumu ciddiyetini koruyan Önder’in aort diseksiyonu geçirmesine sebep olan faktörleri açıklayan Prof. Dr. Yurtdaş, 60 yaş üstü erkeklerin ve hipertansiyon hastalarının risk altında olduğunu vurguladı.

Hipertansiyon, bağ dokusu hastalıkları, damar sertliği, aort anevrizması, göğüs travması, doğumsal kalp ve damar bozuklukları gibi faktörlerin aort damarı yırtılmasına yol açabileceğini belirten Yurtdaş, ileri yaş, genetik yatkınlık ve uyarıcı madde kullanımının da riski artırdığını söyledi. Özellikle aort diseksiyonu öyküsü olanlar ve genetik bağ dokusu hastalığı taşıyan bireylerin daha dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.


Sırrı Süreyya Önder'in Aort Damarı Yırtılması

Reklamdır

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Related Posts

Uzmanlardan kritik uyarı: Skolyoz tedavisinde erken teşhis çok önemli

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hülya Yüksel; skolyozun tedavisinde erken teşhisin önemine değinerek; “Skolyoz; erken tanıyla omurgadaki problemlerin önüne geçilebilir ve tedavisi mümkündür” dedi.

Hiç Sigara İçmeyenler Arasında Akciğer Kanseri Teşhisleri Artıyor

Sigara ve akciğer kanseri ilişkisi hakkındaki haberlere bir yenisi eklendi. 

Daha az kaloriyle neden kilo alıyoruz; işte beyni yanıltan durumlar…

Daha az kaloriyle neden kilo alıyoruz; işte beyni yanıltan durumlar…

Klinik psikolog açıkladı: En yaygın DEHB belirtileri

Klinik psikolog açıkladı: En yaygın DEHB belirtileri

Sağlıklı bir bayram için uzmanlardan beslenme tavsiyeleri

Sağlıklı bir bayram için uzmanlardan beslenme tavsiyeleri

Bu hastalık kadınlarda daha sık görülüyor ve 20-40 yaş arasın teşhis ediliyor!

Multipl Skleroz (MS) hastalığı kadınlarda daha sık görülüyor ve genellikle 20-40 yaş arasında teşhis ediliyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Meltem Can İke, MS hastalarının fizyoterapi, egzersiz, sağlıklı beslenme ve sıcak ortamdan kaçınma gibi tedbirlerle yaşam kalitelerini artırabileceğini vurguladı.