EÜ Yabancı Diller Yüksekokulu yeni hizmet binası törenle açıldı

Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Yeni Binası Hizmete Açıldı

Ege Üniversitesi, modern altyapısı ve son teknolojiyle donatılmış sınıflarıyla öğrencilerine hizmet veren Yabancı Diller Yüksekokulu’nun yeni binasının açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenine üniversite yönetimi ve senato üyeleri de katıldı. Yeni binanın açılış töreni sonrasında, Yabancı Diller Yüksekokulu, haftalık senato toplantısına ev sahipliği yaptı.

Açılış töreninde konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, 2023 yılında tamamlanan taşınma süreciyle hizmete giren yeni binanın sadece fiziksel bir mekân olmadığını, aynı zamanda modern eğitim anlayışını, akademik mükemmeliyet vizyonunu ve öğrenci odaklı yaklaşımı yansıttığını belirtti. Yüksekokul, nitelikli öğretim kadrosuyla her yıl binlerce öğrenciyi ağırlamakta ve onları yükseköğretim hayatlarına güçlü bir dil altyapısıyla hazırlamaktadır. Rektör Budak ayrıca, öğrencilere özel olarak düzenlenen oryantasyon programının kurumsal kimliğe uyumlarını desteklediğini vurguladı.

Prof. Dr. Budak, yeni binanın özelliklerinden de bahsederek, 5 katlı modern binada akıllı tahta donanımlı derslikler, öğretim görevlisi ofisleri, konferans ve toplantı salonları ile öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak kütüphane ve etkinlik alanlarının bulunduğunu açıkladı. Yüksekokul, Engelsiz Üniversite Ödülleri’nde aldığı Bayrak Ödülü ve Engelsiz Program Nişanı ile kapsayıcı ve erişilebilir bir eğitim ortamı oluşturduğunu kanıtladı.

“Nitelikli Yabancı Dil Eğitimi”

Prof. Dr. Budak, Yabancı Diller Yüksekokulu’nda nitelikli bir eğitim sunulduğunu belirtti. %30 ve %100 İngilizce ile %100 Almanca programlarının yanı sıra isteğe bağlı hazırlık eğitimi alan öğrencilerin de yabancı dil öğrenme imkânına sahip olduğunu ifade etti. Aynı zamanda üniversitedeki tüm akademik birimlerde zorunlu yabancı dil derslerinin bu çatı altında yürütüldüğünü söyleyen Budak, öğrencilerin dört temel dil yetkinliğini kazanarak analitik düşünme ve kültürlerarası iletişim becerilerini geliştirmeye odaklı olduklarını belirtti.

Rektör Budak’a konuşmasının ardından yeni binanın açılışı gerçekleştirildi. Yeni binanın Yabancı Diller Yüksekokulu, üniversite ve öğrencilere hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Taksim metrosu son durum 1 Temmuz 2025 || Taksim metrosu kapalı mı, açık mı, ne zaman açılacak?

İstanbul’un en yoğun ulaşım noktalarından biri olan Taksim Metro İstasyonu’nun 1 Temmuz 2025 tarihi itibarıyla son durumu, milyonlarca İstanbullu tarafından merak ediliyor! M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı’nın kalbi konumundaki Taksim İstasyonu ve F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı, İstanbul Valiliği’nin aldığı kararlar doğrultusunda zaman zaman kapatılabiliyor. Peki, 1 Temmuz Taksim metrosu açık mı, kapalı mı? Taksim metrosu çalışıyor mu?

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi dünyada parlayan yıldız olma yolunda hızla ilerliyor

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi dünyanın en prestijli yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından biri olan Times Higher Education (THE) tarafından açıklanan Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ilişkin 2025 Etki Sıralamalarında (Impact Rankings) beş ayrı kategoride dünyada ve Türkiye’de ilk sıralarda yer aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın kamu kaynakları dini vakıflara açılıyor: Yaz okulları tarikatların elinde

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yaz da kamu okullarını dini vakıflara açtı. TÜGVA’nın ardından İlim Yayma Cemiyeti’nin 49 şube üzerinden 88 kamu okulunda yaz okulu düzenleyeceği ortaya çıktı. TÖBSEN, uygulamayı “laik eğitime darbe, kamusal alanın sistemli biçimde devri” sözleriyle eleştirerek durdurulması çağrısı yaptı.

Restorasyonu tamamlanan 1600 yıllık Mor Kiryakus Manastırı turizme açıldı

Restorasyonu tamamlanan 1600 yıllık Mor Kiryakus Manastırı turizme açıldı

HAMANEY KİMDİR? İran siyasetinin en etkili ismi: Ayetullah Ali Hamaney’in siyasi hayatı ve biyografisi!

İsrail-İran arasındaki saldırılar devam ederken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran lideri Hamaney’e suikast düzenleyebileceklerini ima etti. Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump’ın, İsrail’in İran lideri Ayetullah Ali Hamaney’e suikast düzenlemesini önlediği öne sürüldü. İsrail’in İran’a düzenlediği geniş çaplı hava saldırıların ardından, yapılan suikast açıklamalarıyla birlikte, Hamaney’in siyasi hayatı ve biyografisi dünya kamuoyunda merak konusu oldu. Din adamlığının ötesinde İran’daki sistemin tümüne hakim olan Hamaney, Orta Doğu’da en uzun süre görev yapan devlet başkanı ve Şah Muhammed Rıza Pehlevi’den sonra geçen yüzyılın en uzun süre görev yapan ikinci İran lideri oldu. İşte, İran lideri Hamaney’in biyografisi ve siyasi hayatı hakkında ayrıntılı bilgiler.

ERG’den zorunlu eğitimin kısaltılmasına karşı uyarı: Ortaöğretim haktır, kız çocukları risk altında

ERG’nin bulgularına göre, okul terki ve açıköğretime geçişin en sık yaşandığı kademe 9. sınıf