İstanbul’a Giriş Çıkış Yasakları Asılsız

İstanbul’a Giriş Çıkışları Yasak İddiası Manipülasyon İçeriyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), “İstanbul’a giriş çıkışlarının yasaklandığı iddiasının manipülasyon içerdiğini” açıkladı.

“Sadece Muhtemel Kişiler İçin Alınan Tedbir”

DMM tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, İstanbul Valiliği tarafından alınan kararın, şehre giriş çıkışları sınırlayan bir kısıtlama olmadığı, yalnızca kanuna aykırı eylemlere karışması muhtemel kişi, grup ve araçlara yönelik bir tedbir olduğu vurgulandı.

Açıklamada, “İnsanların günlük hayatlarını sürdürebilmeleri, şehir içi veya şehirler arası seyahatlerini gerçekleştirmeleri konusunda herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Alınan karar, kamu düzenini bozabilecek eylemlerle sınırlıdır ve normal yaşantıyı etkilemeyecek şekildedir. Kamuoyunu yanıltıcı ve asılsız iddialara itibar edilmemelidir.” ifadelerine yer verildi.

Related Posts

AA Şam muhabiri anons çektiği sırada Genelkurmay Başkanlığı binasında yeni patlamalar meydana geldi

İsrail savaş uçakları Suriye’nin başkenti Şam’da Genelkurmay Başkanlığı binasına yeni hava saldırıları düzenledi. Anadolu Ajansı Şam muhabiri Muhammed Karabacak, Şam’dan İsrail’in hava saldırılarıyla ilgili son durumu bildirdiği esnada Genelkurmay Başkanlığı binasında yeni patlamalar meydana geldi.

Muğla Kent Konseyleri Birliği kuruldu

Muğla’da faaliyet gösteren ilçe Kent Konseyleri başkan ve genel sekreterleri ortak toplantıda bir araya geldi. Toplantıda alınan kararla, Muğla Kent Konseyleri Birliği dönem sözcülüğüne Menteşe Kent Konseyi Başkanı Sacit Egemen Balaban, genel sekreterliğe ise Necati Demirel oybirliğiyle seçildi.

FETÖ operasyonu: 33 tutuklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya FETÖ’ye yönelik düzenledikleri operasyonda 50 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

İsveç, Estonya’dan hapishane kiralamaya hazırlanıyor

İsveç hükûmeti, artan suç ve mahkum sayısı nedeniyle Estonya’daki hapishanelerden 600 hücre kiralamaya hazırlanıyor. Stockholm ve Tallinn arasında Haziran ayında imzalanan anlaşma, İsveç’in ceza sisteminde yeni bir dönemi başlatıyor. Kriminalvården …

Dünyanın en çok izlenen yayıncısı, Galata Kulesi’nde İngilizce bilen memur bulamadı

42 milyon abonesi ile dünyanın en çok izlenen YouTube yayıncılarından biri olan IShowSpeed, bugün Türkiye’den canlı yayınlar açmaya başladı. Taksim’de turistik bölgeleri gezen ünlü yayıncı, Galata Kulesi’nin tarihini öğrenmek istedi ancak İngilizce bilen görevli bulamadı. O anlar sosyal medyada gündem oldu.

Leman Dergisi yazı işleri müdürü Aslan Özdemir’e tutuklama talebi

Leman dergisinde yer alan karikatüre yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan derginin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.