Türkiye ile Ukrayna arasında 2 anlaşma imzalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy huzurunda, iki ülke arasında 2 anlaşma imzalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Zelenskiy, baş başa görüşmelerin ve çalışma yemeğinin ardından iki ülke arasındaki ortak anlaşmalar imza altına alındı.

Bu kapsamda iki ülke arasındaki “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Ukrayna Bakanlar Kurulu Arasında Eğitim Alanında İşbirliği Anlaşması”na Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha imza attı.

“Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Ukrayna Kültür ve Stratejik İletişim Bakanlığı Arasında Medya ve İletişim Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı”nı da Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha imzaladı.

Related Posts

İsveç, Estonya’dan hapishane kiralamaya hazırlanıyor

İsveç hükûmeti, artan suç ve mahkum sayısı nedeniyle Estonya’daki hapishanelerden 600 hücre kiralamaya hazırlanıyor. Stockholm ve Tallinn arasında Haziran ayında imzalanan anlaşma, İsveç’in ceza sisteminde yeni bir dönemi başlatıyor. Kriminalvården …

Dünyanın en çok izlenen yayıncısı, Galata Kulesi’nde İngilizce bilen memur bulamadı

42 milyon abonesi ile dünyanın en çok izlenen YouTube yayıncılarından biri olan IShowSpeed, bugün Türkiye’den canlı yayınlar açmaya başladı. Taksim’de turistik bölgeleri gezen ünlü yayıncı, Galata Kulesi’nin tarihini öğrenmek istedi ancak İngilizce bilen görevli bulamadı. O anlar sosyal medyada gündem oldu.

Leman Dergisi yazı işleri müdürü Aslan Özdemir’e tutuklama talebi

Leman dergisinde yer alan karikatüre yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan derginin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Bakan Güler KKTC’nin Ankara Büyükelçisi Korukoğlu’nu kabul etti

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu’nu kabul etti. Görüşmede ikili savunma ilişkileri ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

ASEAN ve AB arasında stratejik ortaklık

Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) ve Avrupa Birliği (AB) üst düzey yetkilileri, iki blok arası stratejik ortaklığı güçlendirmeyi hedefliyor.

‘Milyarderlerin Arka Bahçesi’nde doğum günü cinayeti

Bahamalar’da “Milyarderlerin Arka Bahçesi” olarak anılan Harbour Adası açıklarında demirli süper yatta çalışan 20 yaşındaki mürettebat Paige Bell, makine dairesinde öldürülmüş halde bulundu.