Bocuk Gecesi Etkinliği 8 Şubat’ta Yapılacak

Edirne’de ‘Bocuk Gecesi’ Etkinliği 8 Şubat’ta Yapılacak

Edirne’nin Keşan ilçesinde düzenlenen ve Bolu’daki yangın faciası nedeniyle ertelenen ‘Bocuk Gecesi’ etkinliği, alınan yeni bir kararla 8 Şubat’ta gerçekleştirilecek.

Keşan ilçesine bağlı Çamlıca köyünde 25 Ocak tarihinde yapılması planlanan ‘Bocuk Gecesi’ etkinliği, maalesef 78 kişinin hayatını kaybettiği otel yangını sebebiyle 1 Şubat tarihine ertelenmişti. Ancak Edirne Valiliği tarafından alınan yeni bir karar doğrultusunda, ‘Bocuk Gecesi’ etkinliği 8 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek.

‘Bocuk Gecesi’ Nedir?

Balkan geleneği olan ‘Bocuk Gecesi’nde, evlere ‘Bocuk’ denilen varlığın zarar vermemesi için her evde kabak pişirilmektedir. Bu gecede kabak tatlısı, ince akıtma, mısır, armut, ayva, çekirdek, badem, fıstık ve ceviz gibi yiyecekler tüketilmektedir. Ayrıca gecede akıtma yapılması da geleneksel bir uygulamadır. Geceye aile bireyleri, komşular ve akrabalar bir araya gelerek kutlama yapmaktadır. Gençler ise çarşaflara bürünüp komşuları ‘Bocuk geliyor’ diyerek korkutmaktadır. ‘Bocuk’ olarak adlandırılan varlığın ise insan formunda beyazlar içerisinde dolaştığına inanılmaktadır. Bocuk Gecesi, kışın en zorlu gecesinin simgesi olup, eğer gece suya atılan tahta sabah donmuş şekilde bulunursa, o evdeki kişilerin o yıl boyunca sağlıklı ve güçlü olacağına inanılmaktadır.

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/EDİRNE

Related Posts

Suriye İçişleri Bakanlığı: Süveyda içindeki çatışmalar durduruldu

Suriye İçişleri Bakanlığı: Süveyda içindeki çatışmalar durduruldu

Şanlıurfa’da Akraba Kavgası: 6 Yaralı

Şanlıurfa’da akraba aileler arasında çıkan kavgada 6 kişi yaralandı, polis soruşturma başlattı.

Brezilya’dan ABD’ye Bolsonaro yanıtı: ‘Keyfi ve tamamen asılsız’

Brezilya Cumhurbaşkanı Luiz Inacio Lula da Silva, eski Brezilya cumhurbaşkanı Bolsonaro’ya açılan davada vazife alan yargı mensuplarının vizelerinin ABD yönetimi tarafından iptal edilmesini “keyfi ve tamamen asılsız” olarak niteledi.

Anlaşma sağlandı: Marcus Rashford

İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United, Marcus Rashford’ın transferi konusunda Barcelona ile anlaşmaya vardı.

Hande Erçel sosyetik düğünde: Ünlü elbiseyi giydi

Son dönemde kariyeriyle olduğu kadar stiliyle de gündemden düşmeyen Hande Erçel, modacı Elie Saab’ın oğlu Celio Saab’ın Lübnan’daki düğününe katıldı. Ünlü oyuncu, stiliyle tam not aldı.

Karaovacık Yaylası’nda Anma Programı

Espiye’deki Karaovacık Yaylası’nda “Şehit ve Gazileri Anma Programı” gerçekleştirildi.