Lübnan kabul etti! İsrail ordusuna çekilmek için ek süre

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Ateşkesi Denetleme Komitesi Başkanı ABD’li Tümgeneral Jasper Jeffers ve ABD’nin Beyrut Büyükelçisi Lisa Johnson ile bir araya geldi.

Mikati, görüşmede Lübnan’ın ateşkes anlaşmasına sadık kaldığını, ancak İsrail’in Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 1701 sayılı kararını ihlal ettiğini belirtti.

Lübnan hükümetinin 18 Şubat 2025 tarihine kadar ateşkesin uzatılmasını kabul ettiğini ancak İsrail’in Lübnan topraklarından çekilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Mikati, “İsrail’in saldırılarını durdurarak işgal altındaki topraklardan çekilmesi gerektiğini” ifade etti.

Meclis Başkanı Nebih Berri de İsrail’in ihlallerinin durdurulmasının yanı sıra Lübnanlı esirlerin serbest bırakılması konusunda da müzakere yapılmasını talep ettiklerini açıkladı.

LÜBNAN İLE İSRAİL ARASINDA ATEŞKES ANLAŞMASI

Lübnan ile İsrail arasında 27 Kasım 2024’te yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasında, İsrail’in Lübnan’dan 26 Ocak’a kadar çekilmesi öngörülüyordu.

Anlaşmanın ardından İsrail ordusunun ateşkesi ihlal ederek bombardıman ve ev yıkma gibi eylemlere devam ettiği belirtildi.

İsrail ordusu, çekilme sürecinin 60 günden fazla sürdüğünü iddia ederek tam çekilmeyi tamamlayamayacaklarını duyurmuştu.

ABD yetkilileri, Lübnan ve İsrail arasındaki anlaşmanın 18 Şubat’a kadar uzatıldığını bildirdi.

Related Posts

Kore gazisi son yolculuğuna uğurlandı

Aydın’da yaşamını yitiren 95 yaşındaki Kore gazisi son yolculuğuna uğurlandı

Cübbeli Ahmet’ten olay olacak yangın paylaşımı

Türkiye’nin dört bir yanında çıkan yangınlar ciğerlerimiz olan ormanlarımızı küle çeviriyor. Cübbeli Ahmet hoca lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü’nün 2021 yılında yaptığı yangınlarla ilgili paylaşım sosyal medyada yeniden gündem oldu

ABD Başkanı Trump, “vergi indirimi” tasarısını imzaladı: Muazzam bir ekonomik büyümeyi tetikleyecek

ABD Başkanı Donald Trump, kapsamlı vergi indirimleri ve harcama kesintileri içeren tasarıyı imzalayarak yasalaştırdı. Trump “Bu yasa tasarısı muazzam bir ekonomik büyümeyi tetikleyecek ve ülkeyi ayakta tutan çalışkan vatandaşları ayağa kaldıracak” diye konuştu.

Rekabet Kurumu’ndan Spotify’a inceleme

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan adına açılan şarkı listelerinin uyarılara rağmen kaldırılmadığı gerekçesiyle hukuki süreç başlatılacağı açıklanan Spotify’a Rekabet Kurumu tarafından inceleme başlatıldı.

Almanya’da 6 aylık gönüllü askerlik planı: ‘İş dünyası endişeli’

Almanya’daki işverenler, genç insanların zorunlu ya da gönüllü askerlik kapsamında orduya alınmasının kendileri açısından personel bulmayı zorlaştıracağından kaygı duyuyor.

Peugeot, Citroen, Opel ve Fiat araçları geri çağrılıyor! Zincir kopuyor, araba aniden duruyor!

Otomotiv devi Stellantis, 2017-2023 yılları arasında üretilen bazı dizel motorlu araçlarını geri çağırma kararı aldı. Geri çağırmanın sebebi olarak, kam mili zincirinde meydana gelen aşınma gösterildi. Bu sorun, araçlarda ses yapmasına ve en kötü durumda zincirin kopmasına yol açabileceği için geri çağırma işlemi yapılacak. Söz konusu karar, Avrupa genelinde birçok aracı etkiliyor.