Biden duyurdu: Gazze’de ateşkes anlaşması çok yakın

Joe Biden: Gazze’de Ateşkes Anlaşması Çok Yakın

20 Ocak’ta görevi Donald Trump’a devrederek ABD Başkanı olan Joe Biden, Gazze’de ateşkes anlaşmasının çok yakın olduğunu duyurdu. Biden, Orta Doğu ve Gazze konusunda dış politikasını yorumlarken, 4 yıllık başkanlık dönemindeki çalışmalarını değerlendirdi.

Joe Biden, geçen yaz kamuoyuna duyurduğu ateşkes önerisinin sonuca çok yaklaştıklarını belirtti. Aylar süren çalışmaların ardından İsrail ile Hamas arasındaki savaşın sona ermesi için çaba harcadıklarını belirten Biden, “Esirlerin serbest bırakılacağını, çatışmaların duracağını ve Gazze’ye insani yardımların ulaştırılacağını” ifade etti. “Filistin halkı barışı ve kendi geleceklerini belirleme hakkını hak ediyor” diyen Biden, İsrail’in de barışı ve gerçek güvenliği hak ettiğini vurguladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al-Sani ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Es-Sisi ile görüşmeler yaptığını hatırlatan Biden, ateşkes anlaşmasını tamamlamak için yoğun çaba gösterdiklerini belirtti.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan da Gazze’de ateşkese çok yaklaştıklarını ve anlaşmanın bu hafta sağlanabileceğini açıklamıştı.

Anadolu Ajansı’na göre, Joe Biden, kendinden önceki Donald Trump yönetimine de aynı hassasiyetle yaklaşması çağrısında bulundu.

Related Posts

Kocaeli’de sokak ortasında dehşet: Baba ve oğlu öldürüldü

Kocaeli’de alacak-verecek meselesi yüzünden çıkan kavgada baba ve oğlu öldürüldü.

AKP’li Güler’i çileden çıkaran soru: ‘Ya bir önce teşekkür edin!’

AKP Grup Başkanı Güler, basın toplantısında gazetecilerin zeytinliklerle ilgili sorusuna çok sinirlendi.

Cumhuriyetçiler ve Demokratlar anlaştı: B-2’ler İsrail yolcusu mu?

ABD’deki Cumhuriyetçi Parti ve Demokrat Parti milletvekilleri, İran’daki 3 büyük nükleer tesisi vuran B-2 bombardıman uçaklarının ve sığınak delici bombaların İsrail’e verilmesi için yasa tasarısı önerdi.

Öğretmenler Bakanlık önünden Yusuf Tekin’e çağrı yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı önünde Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyesi eğitimciler tarafından yapılan açıklamada, “Sayın Bakan’ın eğitimin özelleşmesine ilişkin isteklerine karşılık alanda bekleyen yüz binlerce öğretmen bu özelleşme içinde bir yıl daha ucuz iş gücü olarak görülemez” denildi.

Trump’tan New York ön seçimlerini kazanan Mamdani hakkında açıklama: Şehri bu komünist delinin mahvetmesine izin vermeyeceğim

Trump’tan New York ön seçimlerini kazanan Mamdani hakkında açıklama: Şehri bu komünist delinin mahvetmesine izin vermeyeceğim

Mine Nur Ala cinayetinde katil eşe ağırlaştırılmış müebbet

Ankara’da boşanma aşamasındaki eşi Mine Nur Ala’yı öldüren Emrah Ala’nın “eşe karşı tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı