Sakarya’nın merkezindeki tarihi konağa ilk kazma vuruldu

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Konağı Aslına Uygun Yeniden İnşa Edecek

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Adapazarı Kuyudibi Mahallesi’nde kullanılmayan ve hasarlı durumda olan 103 yıllık tarihi konak için aslına uygun bir yeniden yapım projesi başlattı. 1922 yılında inşa edilen ve şehrin nadir eserlerinden biri olarak kabul edilen konak, Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyacak şekilde yeniden hayata geçirilecek.

Büyükşehir Hızla Harekete Geçti

Terk edilmiş ve bakımsız halde olan bu tarihi yapı için Büyükşehir Belediyesi harekete geçerek ilk adımı attı. Konağın aslına uygun yeniden inşası için çalışmalara başlayan Büyükşehir, ilk kazmayı vurarak projeyi hayata geçirdi.

Başkan Alemdar’ın İlhamıyla

Başkan Yusuf Alemdar’ın talimatları doğrultusunda yürütülen çalışmalar kapsamında, tarihi konakta detaylı incelemeler gerçekleştirildi. Araştırmalar sonucunda ortaya çıkan yeni proje ile konak, aslına uygun şekilde yeniden inşa edilecek.

Kültürel Mirası Yaşatma Çabası

Tarihi konak, ahşap uygulamalarla Osmanlı dönemini yansıtacak şekilde yeniden yapılandırılacak. Böylece yapı, eski ihtişamına kavuşacak ve geçmiş ile gelecek arasında köprü oluşturarak kültürel mirası yaşatacak.

Related Posts

Öğretmenler Bakanlık önünden Yusuf Tekin’e çağrı yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı önünde Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyesi eğitimciler tarafından yapılan açıklamada, “Sayın Bakan’ın eğitimin özelleşmesine ilişkin isteklerine karşılık alanda bekleyen yüz binlerce öğretmen bu özelleşme içinde bir yıl daha ucuz iş gücü olarak görülemez” denildi.

Trump’tan New York ön seçimlerini kazanan Mamdani hakkında açıklama: Şehri bu komünist delinin mahvetmesine izin vermeyeceğim

Trump’tan New York ön seçimlerini kazanan Mamdani hakkında açıklama: Şehri bu komünist delinin mahvetmesine izin vermeyeceğim

Mine Nur Ala cinayetinde katil eşe ağırlaştırılmış müebbet

Ankara’da boşanma aşamasındaki eşi Mine Nur Ala’yı öldüren Emrah Ala’nın “eşe karşı tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı

CHP’li Yücel: ‘İzmir Barosu’nu göreve davet ediyorum’

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik düzenlenen operasyon sonrası CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel’den açıklama geldi.

İzmir’in Seferihisar ilçesindeki orman yangını nedeniyle bir mahalle tahliye edildi

İzmir’deki yangınlar devam ederken Seferihisar ilçesinde Atatürk Mahallesi güvenlik amacıyla tahliye edildi.

Emlakçı adam öğretmen karısını 6. kattan aşağı attı

Adana’da emlakçılık yapan Çağlar Gökgül (36), sosyal medyada tanışıp 21 gün önce evlendiği giyim öğretmeni eşi Dilek Gökgül’ü (31) oturdukları apartmanın 6. katındaki dairenin balkonundan atarak belden aşağısının felç kalmasına neden olduğu iddiasıyla tutuklandı.