350 kişilik tatbikat

Yalova Valilik Binası Deprem Tatbikatıyla Yeniden İnşa Ediliyor

Yalova Valilik binası, depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkıldı ve yeniden inşa edilme kararı alındı. Yapılan tatbikatta 7.2 büyüklüğünde senaryo gereği gerçeği aratmayan bir deprem simülasyonu gerçekleştirildi ve 3 bin 900 binada hasar meydana geldi. Tatbikata İstanbul, Bilecik, Kocaeli ve diğer 6 ildeki ekipler olmak üzere toplamda 120 araç ve 350 personel katıldı. Ayrıca, 4 arama-kurtarma köpeği de tatbikata destek verdi.

Vali Hülya Kaya, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Ercan Altın, AFAD Daire Başkanı Gökhan Yılmaz ve AFAD İl Müdürü Cem Erdoğan tatbikatı yakından takip etti. Vali Kaya, tatbikatın gece yarısına kadar süreceğini belirterek, “Yalova’da gerçekleştirdiğimiz 7.2 büyüklüğündeki deprem tatbikatıyla, afete hazır ekiplerimizi koordine bir şekilde çalıştırarak, olası bir deprem durumuna karşı hazır hale getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Deprem Öncesi Binalarımızı Yenilemeliyiz’ Uyarısı

Vali Kaya, vatandaşlara yönelik uyarılarda bulunarak, “Tatbikatlarımız ne kadar başarılı olursa olsun, riskleri azaltmadığımız sürece sevdiklerimizi kaybetme riskimiz var. Bu nedenle, deprem gelmeden önce kentsel dönüşümle binalarımızı güçlendirmeliyiz. Gelecekte olası bir depremde Yalova’nın zor durumda kalabileceğini göz önünde bulundurarak, ekiplerimizle sık sık benzer tatbikatlar gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

‘Büyük Bina Stokumuzda Ağır Hasar Alabilecek Yapılar Var’

Vali Kaya, olası bir deprem durumunda kent genelinde 3 bin 900 binanın hasar almasının beklendiğini belirterek, “Kamu ve özel sektör işbirliğiyle büyük bina stokumuzu güçlendiriyoruz. Valilik binamızın yıkılmasıyla başlayan süreç, 250 kamu kuruluşunda performans analizi sonucunda güçlendirme çalışmalarıyla devam edecek. Büyük bina stokumuzda ağır hasar alabilecek yapılar var ve bu yapıların yenilenmesi önem arz ediyor” dedi.

Related Posts

İstanbul’da sahte parfüm operasyonu: 110 milyon liralık ürün ele geçirildi

İstanbul’da düzenlenen operasyonda, piyasaya sürülmek üzere depolanan 110 milyon lira değerinde sahte parfüm ele geçirildi. Operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı.

HSK üyeliği için adaylar belli oldu

Hakimler Savcılar Kurulu’nun (HSK) görev süresi dolacak 5 üyenin yerine seçilecek ve TBMM Genel Kurulu’na sunulacak 15 aday, TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’nda seçildi.

Erdoğan ve Bahçeli’nin sürpriz görüşmesinin sebebi ortaya çıktı!

117 gün sonra ilk kez yüz yüze görüşen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli’nin sürpriz görüşmesinin ayrıntıları belli oldu.

Lukaşenko: Batı üstünlük hastalığından muzdarip

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Batı’nın üstünlük hastalığından tedavi edilemez biçimde muzdarip olduğunu söyledi.

THY ve Pegasus uçakları İstanbul’a geri dönüyor

Hindistan ordusunun Pakistan’a yönelik başlattığı askeri operasyonla birlikte güvenlik gerekçesiyle Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-İslamabad ve Pegasus Havayolları’nın İstanbul-Karaçi uçakları İstanbul’a geri dönüyor.

İsveç, savunma harcamalarını GSYİH’nin yüzde 3,5’ine çıkarmayı hedefliyor

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, NATO müttefiki devletlerin savunma harcamalarının Gayri Safi Yurt içi Hasılalarının (GSYİH) yüzde 3,5’ine çıkarılması yönünde karar alacaklarına inandığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir