3.5 milyonluk saat hırsızlığı davası başladı

Ümraniye’de Yaşanan Dolandırıcılık Davası Gerginliğe Sebep Oldu

Ümraniye’de yaşanan bir dolandırıcılık davası, eski iş ortakları arasında gerilime yol açtı. 2023 yılında Ümraniye Esenşehir Mahallesi’ndeki bir iş yerinde bulundukları sırada, iş insanı Hamdi Y., eski iş ortağı Tarhan T.’nin kendisine ait özel yapım bir saati çaldığını iddia etti. Saatin değerinin yaklaşık 3.5 milyon TL olduğu belirtilirken, Hamdi Y. şüpheli Tarhan T. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bugün Anadolu Adliyesi 91. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında, müşteki Hamdi Y. hazır bulundu. Ancak, şüpheli Tarhan T. duruşmaya katılmadı. Tarafların ve avukatlarının katıldığı duruşmada, davanın seyriyle ilgili önemli açıklamalar yapıldı.

“Sanıkla Ortak Değildim”

Duruşmada ifade veren Hamdi Y., sanık Tarhan T. ile geçmişte sadece iş birliği yaptıklarını, ancak ortaklık ilişkileri bulunmadığını vurguladı. Hamdi Y., olayın yaşandığı dönemde Tarhan T. ve çalışanlarının kendisine ait binada kiracı olduklarını belirtti.

Hamdi Y.’nin avukatı, sanığın mazeret talebinin reddedilmesini talep etti. Avukat, sanığın Türkiye’de olduğunu ve sosyal medya hesabı üzerinden müvekkilinin iş yerinden paylaşımda bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, Tarhan T. hakkında yakalama kararı çıkarılmasını ve yurt dışına çıkış yasağı konulmasını talep etti.

Saat Miras Kaldı

Sanık Tarhan T.’nin avukatı ise müvekkilinin Kazakistan’da ikamet ettiğini belirterek, uçuş bilgilerini mahkemeye sunduklarını ifade etti. Sanık avukatı, saatin Hamdi Y.’ye ait olmadığını, müvekkilinin babasından miras kaldığını savundu. Savunmaların ardından sanık avukatı, mahkemece saatin bir sonraki celse getirilebileceğini belirtti.

Zorla Getirme Kararı Çıktı

Mahkeme heyeti, sanık Tarhan T.’nin bir sonraki duruşmaya katılmaması durumunda zorla getirilmesine karar verdi. Ayrıca, sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmedildi. Duruşma, 23 Ocak 2025 tarihine ertelendi.

Related Posts

MİT çalışanıyım dedi, 10 milyon TL dolandırdı

Yalova’da telefonla aradığı V.A.’ya (82) kendisini MİT personeli olarak tanıtıp, 10 milyon lira dolandıran M.T., tekrar para isteyince yakalandı. Gözaltına alınan M.T. tutuklanırken, parayı elden aldığı tespit edilen B.K. ise serbest bırakıldı.

Almanya tarih verdi: Rusya’ya yeni yaptırım geliyor!

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, temaslarda bulunmak üzere İtalya’nın başkenti Roma’ya gelen Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile dün akşam saatlerinde başbakanlık sarayı Chigi’de görüştü. Merz, “Rusya üzerindeki baskıyı artıracağız ve salı günü, özellikle Baltık Denizi’ndeki gölge filo üzerine odaklanacak 17. yaptırım paketi gündeme gelecek” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, Vatikan’ı Rusya-Ukrayna müzakereleri için “adres” gösterdi

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, Vatikan’ı Rusya-Ukrayna müzakereleri için “adres” gösterdi

‘Eşcinsel Robinson Crusoe’: Ölüme terk edilen denizcinin gerçek hayat hikayesi

‘Eşcinsel Robinson Crusoe’: Ölüme terk edilen denizcinin gerçek hayat hikayesi

Köy meydanında infaz: 2 ölü

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesi Donalar köyünde Necati A. , Sinan Abak ve eşi Kadriye Abak’ı traktörle tarladan döndükleri sırada köyün girişinde tabanca ile vurarak öldürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Barış müzakereleri başlamalı bu fırsat kaçırılmamalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk’ta düzenlenecek Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi sonrası uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, bir gazetecinin, “Putin ve Zelenskiy arasındaki görüşmenin olmaması hangi faktörlere bağlı acaba?” sorusuna, “Biz başından beri savaşın sona ermesi için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Bu zirve de gayretlerimizin nihayetinde barışın kapılarını açacak önemli bir adım olarak planlandı. Türkiye olarak adil ve kalıcı barış için gayret gösteriyoruz. Sadece “savaş bitsin” demekle kalmıyor, bunun için yöntem öneriyor, zemin hazırlıyor, çağrılar yapıyoruz. Öncelikle savaşın sona ermesi için silahların susması, diplomasinin konuşması lazımdır. Barış müzakereleri başlamalı, bu fırsat kaçırılmamalıdır. Bu savaşın çatışmalarla, silahlarla bir neticeye ulaşması mümkün değildir. Barış görüşmelerinden kesin bir sonuç almak en büyük arzumuz.” yanıtını verdi.